Human Design (İnsan Tasarımı) Kavramı Nedir?

Human design yani insan tasarımı kavramı oldukça derinlikli bir konudur. İnsan astrolojisinin temeli olan bu sistem, aslında kişinin benliğini keşfetmesi adına açılan bir kapıdır.

Human design yani insan tasarımı kavramı oldukça derinlikli bir konudur. İnsan astrolojisinin temeli olan bu sistem, aslında kişinin benliğini keşfetmesi adına açılan bir kapıdır. Zira bu dünyada bulunan herkes bir amaç doğrultusunda doğmuş ve yaşamını sürdürmektedir. Kadim öğretiler ve modern bilim sentezi olarak nitelendirilen inşa etme ve yapılandırma sanatı tamamen öze dönüş demektir. Bireylerin yapabilme potansiyelleri ve değişime, gelişime, güçlenmeye meyilli yönlerini fark etmeye yönelik olan human design uzman kişilerce organize edilir. Gelişim ve yenilenmenin yanında karar almada serbesiyet, feraset ve keşif gibi yetilerin de yükseliş göstermesi, bu yöntemle mümkündür. Kişiler kendi öz duygularını, davranışlarını, enerji seviyelerini kapsamlı bir biçimde keşfedebilir. Bu değişim, dönüşüm ve tazelenmenin verdiği duygularla da kişisel mutluluğun sahici haline erişilmiş olur.

Human Design Analizi Nedir?

Human design tasarımı isminden de anlaşıldığı gibi insan ve direkt olarak yaşam tasarımıdır. Bu kolay bir sistem olmamakla birlikte, şayet işinde uzman bir kişiyle çalışmalar yaparsınız son derece konforlu ve seri neticeler almanız mümkün olacaktır. Astroloji, i-ching sistemi ve çakra gibi aktivasyonların birleşiminden meydana gelen insan tasarımı sistemi ileri boyut bir analiz türüdür. Human design analizi ögelerle tanımlanabilir. Bu ögeler ve adımlarda da aşama aşama ilerleme kaydedilir.


• Merkezler: Taç, zihin, boğaz, benlik, kalp, sakral, duygu, dalak ve kök merkezleri. 
• Manifestor, Generator, Manifesting Generator, Projector ve Reflector.
• Karar mekanizması: Duygular, sakral, dalak, kalp, benlik, dışsal.
• Kanallar.
• Kapılar.
• Çizgiler.
Tüm bunlar human design analizinde insan tasarımı yolunda başvurulan tekniklerin kullanıldığı alanlarımızdır. Yani, aslında zaten bizde olan her şeyin üstün istidatlarını ortaya çıkarmak için işleyen bir sistemdir.

Human Design Kim Buldu?

Human design sistem 1987 yılında Ra Uru Ha tarafından kurulmuştur. Sistemin kurucusu; hayata geliş amacımızı anlayıp uygulamak, bu dünyaya varlık imzamızı atmak ve fıtratımızın gerekliliklerini keşfedip harekete geçmemiz gerektiğini savunur. Bu hemen herkesin varlık bilinciyle sahip olduğu bir güdü olsa da birçoğumuz içimizdeki saklı hazineyi ortaya çıkarmakta zorlanmaktayız. Human design analizi tam da bu noktada kendimizin en derininde gizli kalmış ve hayat bulmayı bekleyen yetenekleri ortaya çıkarıp bizde büyük bir uyanış başlatır.
Doğum tarihi, gün ve saat olarak incelenen kişisel şemalar kendi tabiatımızı fark etmemizi sağlar. Elbette özümüzü tanımak ve bilmek değişim için yeterli değildir. Sistemin kurucusunun da sıklıkla ifade ettiği şey yaşam amacımız ve yaşadıklarımızın birbiriyle uyumlu hale getirilmesidir. Yani bizi esas amacımızdan saptıran, yolumuzun dışında tutan öğrenilmiş şartlanmalardan arınmak gelişimin başlangıcıdır. Zira koşullanmış zihin bir karar mekanizması olduğu için eğer bilincin uyanık kısmı devreye girmezse asla doğru kararlar alamayız. Human design kurucusu, uzmanların asıl olan vazifesinin kişideki uyanışı başlatmak olduğunu yineler.

Human Design Eğitim

Human design alanında uzmanlaşmak ve kendi yaşam döngünüzde kendinize rehber olmak isteyebilirsiniz. Bu alanda uzmanlık kazanmak, farkında olmadan sizi başkalarına da rehber olma yolunda ilerletecektir. Eğitimler katılmak ve donanımlı eğitmenlerimizden nitelikli dersler almak istiyorsanız Edubook sizinledir. Ücretsiz olarak kayıt olup online eğitimlere hemen katılım sağlayabilirsiniz. Human design eğitimi veren hem öğretici hem de uygulayıcı bir mesleki pozisyonda iseniz siz de ailemizde eğitmen olarak yer alabilirsiniz. Hayatın temel amacı olan ve ömür boyu devam eden öğrenme ile gelişmeyi bu minvalde devam ettirebilirsiniz. Ek kazanç elde edip başka nice ruhların aydınlanmasına sebep olmak sizin elinizdedir. Ücretsiz olarak üye olmak için  https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen-basvuru adresine giriş yapabilirsiniz.

İlgili Yazı Astroloji Nedir? Astroloji Eğitimi

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.