Astroloji Nedir? Online Astroloji Eğitimi

Astroloji, insanlık tarihi boyunca var olan kadim bir ilimdir. Ancak kökeni çok eski dönemlere dayandığı için birçok sırlarla doludur.

Astroloji Hakkında Bilinmeyenler

Astroloji, insanlık tarihi boyunca var olan kadim bir ilimdir. Ancak kökeni çok eski dönemlere dayandığı için birçok sırlarla doludur. Bu da işin derinliğini ve metafiziksel boyutunu gösteren gizemlerdendir. Astrolojinin bir kehanet sistemi olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz. Ancak burada önemli olan ve baz alınan kaynak elbette ki gökyüzüdür. Astrolojinin günümüzde bilim olarak değerlendirilmesi söz konusu olsa da aslına bakılırsa bu evreni okuma ve gelecek olan olasılıkları tespit edebilme sanatıdır. Astroloji, insan ve evren arasındaki kozmik ve karmik bağları inceler. Bu incelemeler sonucunda gelecekte olacaklar bakımından; var olan tüm kainat ve içindekileri ayrı ayrı bir ölçüt olarak değerlendirilir. Online astroloji eğitimi almak büyük bir şanstır. Yeryüzü ve gökyüzü arasındaki büyük enerji geçişini keşfedip, tüm yaratılmışlarla bağ kurabilmek için sitemizdeki eğitimler için kaydınızı oluşturabilirsiniz.

Astroloji Nedir?

Astroloji; kozmos içindeki yıldızlar, güneş sistemi ve gezegenleri bir bütün halde değerlendirir. Dünyaya, olaylara ve kişilere enerjisel etkilerini ve sonuçlarını yorumlayan bir sistemdir. Bu sadece gelecekten haber vermek veya boyut dışı varlıklarla iletişim kurmakla sağlanmaz. Aksine, astrolojide matematiksel hesaplamalar ve istatistiksel veriler yer alır. Yani pozitif kaynakları olan astroloji, bu hesap analizlerinin sonuçlarını ve etkilerini nokta atışlarıyla öngörür.

Astroloji Dalları Nelerdir?

Astroloji çoğu zaman bir gelecek tahmininden öte, en güçlü olasılıkları ve bunların hayata geçip geçmeme faktörlerini anlatan ilim dalıdır. Bu ilim gerçeği bilimsel temellere de dayanır. Örneğin ay tutulması enerjisiyle, yeryüzünde deniz gelgitlerinin olması tamamen manyetik ölçümlerle de tespit edilmektedir.
Astroloji çeşitli bilgi ve kişisel alanları konu alır. Astroloji dalları çoğu kişinin hayatında aynı noktalarda fakat farklı anlamlarda bulunur. Bunları tek tek ele alacak olursak:

 

  • Medikal Astroloji
  • Finansal Astroloji
  • Mundane (Dünyevi) Astroloji
  • Horary Astroloji
  • Seçim Astrolojisi
  • Sinastri (İlişki uyumu) Astrolojisi
  • Astrobiyoloji olarak kategorize edilir.

Her bir dal kendi içinde binlerce faktörü ve değerlendirme kriterini baz alır. Tüm bu kriterler, astroloji kişisel haritalara göre hesaplanıp ortaya çıkarılır.

Astroloji Haritası Ne İşe Yarar?

Astroloji yorumları bazen kolektif bilinçle yorumlanabilir. Ancak genel olarak kişilerin hayat akışları, özel hayatlarında yaşadıkları ve en önemlisi de astroloji haritaları bu yorumları en sağlıklı değerlendirmede oldukça önemlidir.
Astroloji haritası, kişinin doğduğu anda gökyüzünün ne durumda olduğunu gösteren büyüleyici bir atlastır. Doğum haritası olarak da tanımlanan astroloji haritası, gezegen dizilimleri, açıları, yıldızların konumu ve tam tarihi ile saati açısından kişinin doğum anını değerlendirebilir. Burada amaç hem doğum zamanının göstergeleri hem de bu göstergelerin kişilerin gelecek yaşamlarına nasıl etki edeceğinin tespit edilebilmesidir. Bu haliyle bir yol gösterici, uyarıcı ve olumlu ya da olumsuz her ihtimali dikkate almayı öngören astrologlar işinde uzman kişiler olmalıdır.

Online Astroloji Eğitimi

Feraseti ve olayları inceleme yeteneği yüksek kişiler doğuştan astrolog olamazlar. Bu alana ilgi duyan herkes eğitim almalıdır. Aksi takdirde oldukça karmaşık olan birçok bilgi ve hesaplamalara dayanan astroloji ilminde yanlış değerlendirmeler yapılması söz konusu olabilir. Eğitim alıp astroloji uzmanı olmak istiyorsanız buna profesyonel eğitmenlerle başlamalısınız. Uzman astrologların yer aldığı sitemize ücretsiz olarak üye olup, evrenin sonsuz enerjisiyle tanışacağınız eğitimlerimize katılabilirsiniz.
Şayet siz bir astroloji eğitmeni iseniz Edubook sitesinde hem uzman hem de eğitmen olarak hizmet verebilirsiniz. Bilgilerinizi aktarıp ilminizi yayarken, kendinize de kazanç sağlamış olursunuz. Sitemizde eğitmen olmak için https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen-basvuru linkinden ücretsiz olarak eğitmen  kaydınızı oluşturun.

İlgili Yazı Enerji Şifası Reiki Nedir?

 

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.