Enerji Şifası (Reiki) Nedir? Reiki Eğitmeni Olun

Enerji şifası reiki , çeşitli metotlarla uygulanan kadim bir öğretidir. Bu teknikler ve uygulamalar enerji şifasının bir diğer tanımı olan reikiyi oluşturur.

Enerji şifası reiki, çeşitli metotlarla uygulanan kadim bir öğretidir. Bu teknikler ve uygulamalar enerji şifasının bir diğer tanımı olan reikiyi oluşturur. Reiki, ruhsal şifa ve tekamül mertebelerini kişiye öğretir. İlk olarak Tibet’te uygulandığı bilinen bu şifa çalışması ne bir din ya da oluşum ne de bir ritüel sekansıdır.
Kelime açısından da incelendiğinde; “Rei”: her yerde bulunan, “Ki”: ruhsal yaşam enerjisi anlamına gelir. Yani kelime anlamı bakımından her yerde bulunan ruhsal yaşam enerjisi, bu uygulamanın amacını ve neticelerini de ortaya koymaya yetiyor. Reiki eğitmeni olmak hem kendinize hem de yakın çevreniz dahil olmak üzere daha pek çok insana büyük faydalar sağlayacağınız anlamına gelir. Çünkü bir reiki eğitmeni, uzmanlığını edindikten sonra, bu işi profesyonel olarak yapabilir. Ancak bunu meslek olarak yapmasa bile farkında olmaksızın dokunduğu her hayata enerjisiyle şifa saçacaktır.

Şifa Enerjisi Nedir?

Şifa enerjisi, reikiyle paralel giden ve hatta reiki uygulamaları içinde yer alan blokaj temizleme terapisidir denebilir. Bunu daha da detaylandıracak olursak; her kişinin farklı bir enerji frekansı, niteliği ve değişken yoğunlukta geçişleri vardır. Yani evrendeki her şey enerjidir. Günümüzde de aktif olarak başvurulan iyileşme teknikleri arasında şifa enerjisi seansları yer alır.
Enerji şifası, şifa terapisi ya da şifa enerjisi olarak adlandırılsa da uygulama aynıdır. Ancak bu enerji çalışmasının içeriği, kişiden kişiye göre farklı tekniklerle uygulanır ve ilerler. Nefes teknikleri, yaşam düzeninde farklılıklar, çeşitli egzersizler, meditatif çalışmalar, düşünce egzersizleri, irade çalışmaları ve daha birçok yaklaşım enerji çalışması yapan uzmanlarca kişiye göre belirlenir. Şifacı olarak isimlendirilen; şifa enerjisi çalışması yapan profesyoneller, içten dışa şifalanma aktarımıyla kişide aydınlanma yaşanmasını sağlarlar.

Reiki Nedir? 

Bedensel, ruhsal ve mental olarak şifalanma sağlayan reiki, entegre bir terapi şeklidir. Ancak terapötik yaklaşımlar olması, reiki ile şifalanmanın alternatif tıp yöntemlerinde olduğu anlamını taşımaz. Çünkü modern tedavi yöntemlerine bir alternatif değil, aksine gerekli yönlendirme ve açığa çıkarımlarla, kişilerin iyileşme yollarını bulmalarına destek olur. Buna ek olarak modern tıpta açılanamayan ve karşılığı olmayan birtakım rahatsızlıklar bulunur. Böyle durumlarda enerji çalışmalarıyla hastalıkların ortadan kalkmasını bizzat deneyimlemiş olmak, yaşanan sayısız mucizelerdendir.

Reiki Faydaları

Uzun yıllardır dünyada birçok ülkede, hastane ve kliniklerde reiki seansları uygulanmaktadır. Herkesin bildiği gibi ilaçlar, ameliyatlar ve girişimsel tedavi yöntemleri bedensel hastalıkları yok edebilir veya baskılayıp etkilerini önleyebilir. Ancak reiki, bedensel hastalıklara sebebiyet veren ruhsal yükleri tek tek tedavi ederek, enerji dengesini düzenler. Yani fiziksel hasatlıkların şifalanması için önce zihin ve ruh kalımları boyut değiştirmelidir. 
Bu da reikiyle hem huzurlu hem de konforlu bir yolculuktur. Reiki her şeyden önce evrene, yaratılmışlara ve olaylara farklı bakış açılarıyla bakmamızı sağlar. Reiki faydaları; ruhsal dinginlik, kalıcı huzur, hayattaki alma-verme dengesini koruma, tevekkül, bedensel zindelik ve sağlık gibi alanlarda inanılmaz etkileriyle eşsiz hisler sunar.

Online Enerji Şifası Reiki Eğitimi

Enerji şifası reiki eğitimleri almak zor değildir. Eğer bir uzman olmak ya da kendi kişisel tekamülünüz için eğitimlere katılmak istiyorsanız, Edubook her zaman yanınızdadır. Ücretsiz olarak kaydınızı yaptırıp, işinde uzman eğitmenlerimizin eğitimlerine katılabilirsiniz. Çeşitli aşamaları konu alan derslerin sonunda siz de birer şifacı olabilirsiniz. Online enerji şifası eğitimi herkesin yararlanabileceği bir programdır.
Enerji şifası ve reiki uzmanıysanız, siz de sitemizdeki eğitmenlerimizden biri olabilirsiniz. Edubook’larınızı hazırlayıp sisteme yükleyebilirsiniz. Sayısız ruh ve gönüllere ulaşıp, sizin gibi yetkin eğitmenler yetiştirebilirsiniz. Ücretsiz üyelik başvurusu için http://https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen-basvuru linkinden sitemize giriş yapabilirsiniz.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.