Hızlı Okuma Nedir? Online Hızlı Okuma Eğitimi
Hızlı okuma son yıllarda oldukça yaygınlaşan bir tekniktir. Bu teknik hem kişisel anlamda hem de akademik kariyer noktasında kişilere büyük başarılar kazandıracak bir yöntemdir.
Hızlı Okuma Tekniği Hakkında Bilinmeyenler
Hızlı okuma son yıllarda oldukça yaygınlaşan bir tekniktir. Bu teknik hem kişisel anlamda hem de akademik kariyer noktasında kişilere büyük başarılar kazandıracak bir yöntemdir. Hızlı okuma denince salt olarak bir şeyi düz okumak anlaşılmamalıdır. Önemli olan göz ve beyin hareketlerini seri bir şekilde bağıntılanıp kullanabilmektir. İsminden de anlaşıldığı gibi okuyucunun okuduğu konu, kaynak ya da herhangi bir makaleyi normal süreden çok daha hızlı okuyabilmesi hızlı okuma eğitimi ile mümkündür. Ancak okurken süre bazında standardın üzerinde bir zamanda okuma yetisi elde edebilmenin yanı sıra okuduğunu iyi anlamak da bu yöntemin getirilerindendir.
Hızlı okuma nedir diye özet bir tanım yapmak gerekirse, hızlı okuma beyin ile göz arasındaki algılama düzeyini yükseltip çalışma kapasitesini genişletmek üzere geliştirilen bir tekniktir. Bu teknik sayesinde göz kasları eğitilir, gözün görme alanı genişler ve kelimeleri tek tek görmenin yanında yazının bütününü de aynı anda anlamanın sağlandığı bir okuma tekniğidir. Göze tempolu bir açı kazandıran ve 1985 yılından bu yana kullanılan hızlı okuma günümüzde online hızlı okuma eğitimi olarak sıkça tercih edilmektedir.
Hızlı Okuma Eğitimi Ne İşe Yarar?
Hızlı okuma beyin ve göz arasındaki algılama farkını eşitleyip okuma hızını yükseltmede etkin bir rol oynar. Beyin gözden önce aldığı kodları diret alırken göz çok daha geç algılar. Örneğin; beyin parçadan öte bir şeyin bütününü anında algılar. Ancak göz, bir yazının tamamını anlamak için kelime kelime okuyarak hareket edebilir. İşte bu teknik hızlı çalışan bir beyin ile yavaş çalışan gözü mutabık bir iletişimde birleştirerek, ikisinin koordine biçimde çalışma için işlevsel olarak hız katar.
Hızlı okuma eğitiminde yer alan hızlı okuma egzersizleri oldukça geniş öğretilerden oluşur. Yani beyin, göz ve seri hareket kabiliyeti sonradan öğrenilebilir bir korelasyondur.
Hızlı okuma eğitimi gözün görme alanını genişletir. Pek çok enstitü ve kariyer alanında eğitim alınacak birimler bu eğitimi önemserler. Birlikte çalışacakları kişinin hızlı okuma ve görsel zeka ile hafıza gücü doğrultusunda akademik başarı elde edebileceği öngörülebilir bir gerçektir. Bu nedenle hızlı okuma becerisi edinmiş birisi iş hayatında aranan nitelikte olacaktır.
Online Hızlı Okuma Eğitimi
Online hızlı okuma eğitiminde öncelikli olarak göz atma tekniğinin iyi bir konsantrasyon ile sağlanabilmesi konu alınır. Verimli bakış aralığı, görsel hafıza, okuduğunu bellekte kaydedip hafızada unutulmayacak düzeyde geliştirme gibi pek çok teorik bilgi bu eğitimlerde öğretilmektedir. Aslına bakılırsa bu bilgilerin tümü yalnızca iş hayatında değil özel hayatta da iletişim becerisi kurabilmek adına bilinmesi gereken metotlardır.
Hayatta başarı işte, işteki başarı ise hayattaki başarının anahtarı olmalıdır. Hızlı okuma egzersizleri tüm bu hamleleri eksiksiz olarak öğretir. Size de eğitim almak için Edubook’a ücretsiz üye olup konu anlatımlı derslere katılabilir ve eğitim videolarından yararlanabilirsiniz.
Hızlı Okuma Eğitimi Eğitmenleri
Online hızlı okuma eğitimi birçok detay ve eğitim antrenmanlarını kapsar. Bu nedenle işinde uzman kişilerden eğitim almak büyük önem taşır. Çünkü kategoriler, eğitim kartları ve genel manada hızlı okuma egzersizleri bir profesyonel ekol tarafından öğretilmelidir.
Edubook, eğitimenleri ve eğitim almak isteyenleri buluşturan online bir eğitim platformudur. Şayet siz bir eğitmenseniz Edubook’larınızı hazırlayıp https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen-basvuru linkinden ücretsiz kayıt olup sitemizde eğitim vermeye başlayabilirsiniz. Hem ek gelir elde edip hem de kişilerin beyin fonksiyonlarını yüksek yetenekte çalıştırma gücünü öğretip başarılı olmalarına destek olabilirsiniz.
İlgili Yazı Dijital Kütüphane Nedir?
İlgili Yazı Dijital Kitaplardan Nasıl Ek Gelir Elde Edilir?
Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.
Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.
Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.
Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.
Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?
Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.
Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.
Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?
Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.
Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.