Fitness Nedir? Nasıl Yapılır? Online Fitness Eğitimi

Fitness, formda olmak için yapılan bir spordur. Esasen sadece formda olmak ya da zayıflamak için yapılmaz.

Fitness Nedir? Fitness Nasıl Yapılır?

Fitness, formda olmak için yapılan bir spordur. Esasen sadece formda olmak ya da zayıflamak için yapılmaz. Fitness ne demek sorusuna cevap olarak, sağlıklı yaşamın bir parçasıdır demek doğru olur. Çoklu egzersiz gruplarına dayalı olduğundan sağlık için son derece yararlıdır. Fitness yaparken tüm kasların ayrı ayrı ve işlevine göre çalıştırılması hedeflenir. Diğer spor dallarından ayrılan özelliği, aletli veya aletsiz olmak üzere özel antrenmanlarla kasların hareketlendirilmesidir. Bütün egzersiz programlarında olduğu gibi fitness çalışmalarında da kişiye özel olarak yaklaşım uygulanır. Kişilerin fiziki durumları, talepleri, ihtiyaçları, sağlık durumları gibi etkenler bunu şekillendirir. Edubook’ta online fitness eğitim materyallerinizi hazırlayarak siz de birer fitness eğitmeni olabilirsiniz.

Fitness Hareketleri

Fitness yaparken herkese uygulanacak standart hareketlerden söz edilemez. Yaş, hayat tarzı, kilo ve beklentiler çalışma şekillerini belirler. 16 yaşında başlanabilen bu spor sağlıklı olmak adına farklı hareketlerle yapılır. Fitness hareketleri kardiyovasküler çalışma bazında koşma ve pedal çevirme tarzında nabzı yükseltecek çalışmalardan oluşur. Burada amaç, vücudu şekillendirmekten öte kalori harcatmak ve zindelik oluşturmaktır. Ancak zayıflarken vücut şekillendirme gibi hedefler varsa o zaman hereketler de değişkenlik gösterir. Squat, deadlift, dumbell lunge, plank, chest press gibi direkt olarak bölgesel kasları harekete geçirecek hareketler estetik amaçlı yapılan fitness çalışmalarıdır. Fitness her ne şekilde ya da hangi antrenman sıklığı ile olursa olsun hareketli bir spordur. Yapılma sebebi fark etmeksizin bütünsel olarak veya doğrudan kasların çalıştırılması amaçlanır.

Fitness Nedir Yararları

Fitness için bütün sporların temelini oluşturur denilebilir. Çünkü hemen her spor türünde kas grupları kullanılır. Kasların güç ve dayanıklılık kazanması için egzersizlere başvurulur. Fitness yararları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Bunlar hem fiziksel hem de ruhsal olarak kişide gözlemlenir. Düzenli yapılan fitness egzersizleri öncelikle kan dolaşımını düzenler. Bu hem sağlık bütünlüğü hem de yağ yakımı için önemlidir. Kemik ve kas sisteminin güçlenmesini sağlayan fitness aynı zamanda bazal metabolizmanın doğru çalışmasına yardımcı olur. Temponun yüksek olması kalp sağlığı adına kalbi güçlendirmeye yarar. Kardiyo egzersizler, kan basıncını düzenler, doğru nefes tekniğini öğretir. Terlemeyle toksinler atılır. Kasların çalışması ve spor yapmanın neticesinde seratonin salgılanması artar. Bu sayede uyku kalitesi de düzelir.

Online Fitness Eğitimi

Fitness sporunda uzmanlaşmak için birtakım eğitimler almak gereklidir. Online fitness eğitimi oldukça verimli ve ev konforunda epey pratik bir uygulamadır. Edubook olarak deneyimli eğitmen kadromuz ve müfredata uygun derslerimizle profesyonel hizmet sunmaktayız. Bu eğitimlerde önce kendi bedenini ve beklentilerini keşfeden katılımcılar sağlıklı yaşamı benimseyerek işe başlarlar.
Fitness eğitimleri teorik ve teknik bilgiler ile ruhsal ihtiyaçları da belirlemeyi eğitim esnasında öğretir. Zira spor esnasında ruh ve beden zindeliği bir bütün olarak gelişir. Hazırlayacağınız eğitimlerle, profesyonel eğitmen statüsüne erişerek  ücretsiz kayıt avantajıyla bize katılabilirsiniz.

Edubook’ta Fitness Eğitmeni Ol!

Fitness eğitmeni her şeyden önce kişinin sağlığını korumaya ve iyi hale getirmeye yönelik çalışmalar sunmalıdır. Bu bilinçle davranıp, tamamen kişiye özel yaklaşımları benimsemiş deneyime sahip eğitmenler başarılı olurlar. Kariyer planınızda fitness eğitmenliği varsa Edubook sizinledir. Eğitimler sonucunda başarılı bir eğitmen olabilirsiniz. Şayet siz bir fitness eğitmeniyseniz Edubook’larınızı hazırlayıp yükleyebilirsiniz. Edubook’a ücretsiz kayıt yaptırarak kendinize ek gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca sağlıklı yaşam mottosunu yaygınlaştırarak bu algıdaki eğitmenler yetiştirebilirsiniz. Edubook’ fitness eğitmeni olmak için ücretsiz üyelik ile https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen-basvuru bağlantısından bize katılıp eğitimlerinizi planlamaya başlayın.

İlgili Yazı Pilates Yapmanın Faydaları

İlgili Yazı Yoga Eğitimleri

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.