Edubook ile Yoga Eğitimleri

Şayet yoga eğitmeni iseniz edubookta yoga eğitim videolarınızı hazırlayarak pek çok insana ulaşabilirsiniz.

Yoga Eğitimi ve Faydaları

Klasik spor ya da hafif egzersizler kişiler için kilo kontrolü sağlarken, dingin bir ruh halini de beraberinde getirir. Çünkü spor esnasında salgılanan hormonlar hem bağışıklık sistemimizi güçlendirir hem de ruhi olarak kendimizi iyi hissetmemizi sağlar. Yoga yapmak ise benzer etkileri olan ancak çok daha derin bir meditasyondur. Kadim bir ritüel ya da geleneksel olarak nitelendirilebilecek olan yoga; fiziksel ve zihnen iyilik hali vermektedir. Yoga yapmak aslında ciddi bir konsantrasyon ve denge hali gerektirdiği için bu durum hayatımızın bütününe de yansır. Yoga yaptıkça tekamül yolculuğunuzun farkındalığı artacak ve hayatınızın dinamikleri oldukça sağlam taşlarla yerine oturmaya başlayacaktır. Bir nevi ruhsal terapi olduğunu kısaca ifade etmek mümkündür. Bu yolda eğitimler alarak kariyerinizi maneviyatı yüksek bir iş doğrultusunda geliştirebilirsiniz. Devamında sizler birer yoga eğitmeni olabilir ve bu ışığı başkalarına da yaymak için çalışmalar sürdürebilirsiniz.

Yoganın Faydaları

Yoga yapmanın faydaları yalnızca basit bir egzersiz ya da meditasyon olarak açıklanamaz. Egzersiz ve meditasyon kombosu olarak değerlendirmek çok daha doğru olacaktır. Yoga yapmak doğrudan hayat kalitenize yani yaşam şeklinizin yapılanmasına olanak tanır. Faydalarını ise zihinsel ve fiziksel olarak ele almak çok yerinde olacaktır. Yoganın fiziksel faydaları; başta kas ve eklemler olmak üzere esnekliği artan alanların iyileşmesi olarak gözlemlenir. Ayrıca kas kütlesi arttığı için romatizma, karpa tünel sendromu, baş, boyun, bel ve sırt ağrılarında da ağrı kesici kullanımı ihtiyacının minimuma indiği bilinmektedir. Bağışıklığı güçlendirdiği için vücuttaki inflamasyon ve hipertansiyon, diyabet gibi kalp hastalığı tetikleyicilerini de kontrol altına alır, denge sağlar. Öyle ki, yapılan araştırmalarda kemoterapinin olumsuz etkilerini bile nötrlediği tespit edilmiştir. Yoga yapmanın zihinsel faydaları ise; stresi azaltıp en başta uyku kalitenizi düzenlemesidir. İç huzur yakalandığı için hayata bakış açınızı kökünden değiştireceğinizi söyleyebiliriz. Ayrıca fiziksel ve ruhsal sağlığımızı yeniden yapılandırdığı için yoga yapmak kişilere genel bir özgüven de katacaktır.

Evde Yoga Yapmak

Yoga dendiğinde akıllara belki biraz karışık bir seanstan ve bir bilinmezlikten bahsediliyormuş gibi gelebilir. Evet bu doğrudur. Yani profesyonel yoga yapabilmek için gereken birtakım düzenekler olmalıdır. Bunları oluşturup temin ettiğinizde evde yoga yapabilirsiniz. Bulunduğumuz süreç ve hayat telaşı belki bir merkeze gidip yoga yapmamıza izin vermiyor olabilir. Fakat evde yoga yapmak da mümkündür. Evde yoga yaparken yüksek verim alabilmek için elbette bazı ayrıntılara dikkat etmek gerekmektedir. Bunun için de ilk ve belki de en önemli adım doğru yoga eğitim videolarını tercih etmektir.

Yoga Yapmak için Gerekli Ekipmanlar

Yoga yapmak için neler gerekli sorusunun yanıtı oldukça yalındır. Bir yoga matı ve eğitici yoga videolarını temin etmiş olmanız yeterlidir. Bunları hazırladıktan sonraki önemli nokta ise ortamınızın sakin ve huzurlu olmasıdır. Çünkü yoga; yama, niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana ve samadhi olmak üzere 8 aşamadan oluşur. Bu aşamaların her birinde konsantre olmanız yoga pratiğinin püf noktasıdır.

Edubook ile Yoga Eğitimleri

Şayet yoga eğitmeni iseniz edubookta yoga eğitim videolarınızı hazırlayarak pek çok insana ulaşabilirsiniz. Kendi edubooklarınızı hazırlayabilir ve yoga eğitimi verebilirsiniz. Hazırladığınız edubookların satışını yapabilir ve böylece ek gelir elde edebilirsiniz. Yoga yaparak şifa bulmak isteyen kişilerle aydınlığınızı paylaşıp aynı zamanda böylesine güzel bir işten kazanç da sağlayabilirsiniz. Online yoga eğitimi alanında kariyerinizi daha yükseltebilirsiniz. Edubook sitesinde eğitmen olabilmek için https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen- basvuru adresine girip ücretsiz kayıt yaptırdıktan sonra eğitmen olun bölümünden üyelik açabilirsiniz. Online yoga dersi almak ve vermek isterseniz Edubook sizinle.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.