iOS Uygulama Geliştirme Nedir? Online iOS Uygulama Geliştirme Eğitimi

iOS uygulama geliştirme son yılların en popüler uzmanlık alanlarından birisidir. Apple markasının geliştirdiği iOS, mobil cihazlarda kullanılan işletim sistemidir.

iOS Uygulama Geliştirme 

iOS uygulama geliştirme son yılların en popüler uzmanlık alanlarından birisidir. Apple markasının geliştirdiği iOS, mobil cihazlarda kullanılan işletim sistemidir. Aynı zamanda tablet, ipad ya da doğrudan televizyona bağlanarak da kullanımı mevcuttur. Bunların yanında güvenlik anlamında yetkin biçimde yapılandırıp geliştirilmiş sistem kişisel verilerin korunması açısından da güvenilir bir uygulamadır. Yapılan sosyolojik araştırmalar gösteriyor ki kişiler günlük olarak 3 ile 6 saat arası telefonlarıyla meşgul oluyorlar. Durum böyle olunca mobil uygulamalara rağbet de günden güne artış göstermektedir. Apple, iOS işletim sistemini 2007 yılında aktif olarak kullanıma sunduktan sonra teknoloji ve sosyal ağların gelişmesi bazında da oldukça etkili olmuştur. Günümüzde iOS’un artan kullanım oranı ve güncellenen uygulamalar ile birlikte talepler de değiştiği için bu alanda sayıca fazla uzmana ihtiyaç vardır. iOS uygulama geliştirme eğitimi almak uzmanlık kariyerinize ilk adımı atmak için şahane bir fırsattır. Üstelik evinizin konforunda ve daha pratik bir şekilde online eğitimlerle profesyonel bir yazılımcı olmanız mümkün.

iOS Uygulama Geliştirme ile Neler Yapılabilir?

iOS uygulama geliştirme, kişilerin hayal güçleri ve teknolojik anlamdaki hedefleriyle bağlı  olarak tercih ettikleri bir alandır. iOS, iPhone, iPad ve iPod gibi Apple cihazlarına uyumlu olarak kullanılan mobil işletim sistemidir. Bu sistem üzerinden uygulama geliştiren kişilere de iOS uygulama geliştiricisi denir. Apple araçlarının uygulama marketlerinde bulunan uygulamalar bu uzmanlar tarafından geliştirilir. iOS uygulama geliştirme eğitimi uygulama oluşturmada teorik ve pratik bilgilerden oluşur. Uygulama geliştiricilerin bilgisayar mühendisi ya da bilgisayar programcılığı gibi alanlardan geldiği düşünülse de bugün birçok uzman, özel eğitimler sayesinde başarı yakalamaktadır.
iOS uygulama geliştirme sistemi ile uygulamanın görsel sunumu ve ara yüzleri istenen şekilde hazırlanabilir. İhtiyaca göre alt yapı geliştirmeleri, diğer uygulamalar ile entegrasyon ve tüm yazılım işlemleri yapılabilir. Yasal takipler, sistem kontrolleri ve güvenlik analizleri üst düzey yetkinlikte geliştirilir. Geliştirilen uygulamanın varyasyon takibini ve iOS sistemindeki güncellemeleri yönetebilmek de bu sisteme hakim olmakla mümkündür. Apple Store'a uygulama ekleme, güncelleme ve istendiğinde kaldırma gibi haklar da geliştiricinin avantajlarıdır.

Online iOS Uygulama Geliştirme Eğitimi

iOS uygulama geliştirme sahasında uzmanlaşmak hem oldukça kolay hem de emek isteyen  eğitim sürecinden oluşur. Edubook olarak sistemimize dahi olan ve dahil olmal isteyen eğitmenlerle online iOS uygulama geliştirme eğitimi ile Apple portalında yer alabilmek adına son derece seviye atlatan dersler sunmaktayız.  Nesne yönelimli programlama teknikleri, uygulama tanıtımı, veri taban oluşturma, iOS işletiminde uygulama geliştirme dilleri ve teknik bilgilerin tamamına erişmek bu eğitimler sayesinde mümkündür. iOS uygulama geliştirme eğitimi dahilinde kurslara katılmak ve bir uygulama geliştirmek, profesyonelleşmiş bir otorite olmak için vakit kaybetmeden üyeliğinizi başlatabilirsiniz. Edubook’a ücretsiz kayıt olarak dilediğiniz bir uygulama geliştirme eğitimine katılabilirsiniz.

iOS Uygulama Geliştirme Eğitmenleri

iOS uygulama geliştirme eğitimleri uzman bir eğitmen eşliğinde pekiştirilip öğrenilecek pek çok bilgiden oluşur. Ücretsiz kayıt yaptırarak online iOS uygulama geliştirme eğitimi için katılım sağlayabilirsiniz. Eğer siz bir uzman iOS uygulama geliştirme eğitmeni iseniz Edubook’larınızı hazırlayıp ücretsiz üyelik ile videolarınızı yüklemeye başlayabilirsiniz. Kariyerinizdeki eğitmenlik vasfını yükseltip, geniş kitlelere ulaşabilme olanağı yakalayıp ve kendinize ek gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. Edubook statüsünde öncü ve hedefleri yüksek olan eğitmenler ile teknoloji alanında gelişim sağlamak isteyen katılımcıları bir araya getiren bir platformdur. Sitemizde eğitmen olarak yer almak için ücretsiz olarak https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen-basvuru linkinden kaydınızı oluşturabilirsiniz. Yaşam boyu eğitim ve öğretimi misyon edinen Ebubook her zaman yanınızdadır.

İlgili Yazı Android Gelişitirme Nedir?

İlgili Yazı Oyun Geliştirme ve Temel Bilgi

İlgili Yazı Pyhton Programlama Dili Nedir?

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.