Python Programlama Dili Nedir?

Python bir programlama dilidir. Örneğin, bir mobil ya da masaüstü uygulama yaparken kod yazılması gerekmektedir.

Python bir programlama dilidir. Örneğin, bir mobil ya da masaüstü uygulama yaparken kod yazılması gerekmektedir. Bu kodlar da çeşitli tarzlarda hazırlanır. Birbirinden farklı onlarca güvenilir program vardır. Bunların her biri programlama dili olarak tanımlanır. Python nedir diye daha tekniksel olarak anlatmak gerekirse; esasında nesne tabanlı programlamayı ve destekleyici olarak fonksiyonel programlamayı sağlayan genel amaçlı bir programlama dilidir.

Python Nasıl Kullanılır?

Python nasıl kullanılır sorusu aslında çok geniş bir alanı kapsıyor. Öte yandan bu geniş alana hükmedebilmek Python nasıl öğrenilir sorusunun cevabında bulunuyor. Özgürlükçü ve açık kaynak kod kullanımı mantığına dayanan Python, standart internet kütüphanesi, geliştirme araçları ve diğer pek çok kütüphaneden lisansa ihtiyaç olmaksızın açık kaynak kod halinde ücretsiz bir şekilde indirilebilmektedir. Basitliği ve kişiler tarafından farklı varyasyonlar ile yorumlanabilen bir dil olmasından dolayı öğrenme kolaylığı sağlar. Bu anlamda kullanım mecrası oldukça yaygındır. Python programlama dili alınan kaliteli eğitimler neticesinde kısa zamanda kullanılacak alanların keşfedileceği bir koddur. Web sayfası tarama işlemleri, Web geliştirme, klasik algoritmalar, veri bilimi, kütüphane, plugin, kriptoloji, network, oyun gibi pek çok uygulamayı edubook sitesinden alacağınız eğitimler ile en yüksek seviyede öğrenebilirsiniz. Şayet eğitmenseniz bu işi ilgililerine öğreterek siz de bilginizi yayarak para kazanabilirsiniz.

Online Python Dersleri

Python programlama dili pek çok programlama arasından en basit olanıdır.Bu nedenle özellikle programlamaya yeni başlayanlar öğrenciler, işe Python programını öğrenerek giriş yapabilirler. Programlamaya ilk başlayan hemen herkesin ise yazdıkları ilk kod da Python dili ile yazıkları “ Hello Word” cümlesidir. Bu cümle geleneksel bir hale gelmiş, Python’a özgü ve genel yazılıma giriş cümlesidir. Python dersleri günümüzde online olarak verilmekte ve kişilerin bu doğrultuda kendilerini geliştirmeleri için büyük imkanlar sunulmaktadır. Python nasıl öğrenilir diye merak edenler edubook adresinden tüm detayları öğrenebilirler. Ardından hiç vakit kaybetmeden üyelik alıp, deneyimli eğitmenlerimizden online Python dersleri eğitim paketlerini satın alabilirler.

Python Avantajları

Yaklaşık 30 yıl önce geliştirilen ilk sürüme göre oldukça gelişen Python programlama dili dinamik yapısı sayesinde epey popülerdir. Sıklıkla bilimsel veriler ve hesaplama gerektiren mühendislik konularında da kullanımı tercih edilen Python, yazılım ve donanım anlamında sürekli geliştirilmiş ve ihtiyaca binaen geniş sahada yaygınlaşmıştır. Python eğitimi alırken anlaşılacaktır ki bu tarz diller yüksek seviyede veri yapılarından faydalandığından, hafızada çok ve geniş bir yer kaplar. Çünkü bilgi depolanmıştır. Fakat günümüzde yüksek bellek özelliklerini edinmek bir hayli kolay olduğundan, bu durum hiçbir olumsuzluk ya da yük olarak sisteme yansımaz. Yazılım sektörü için ise internet kullanımı ile paralel gelen açık kaynak kod ve özgür yazılım akımının rağbet görmesi ve yaygınlık kazanması, birçok şeyi beraberinde getirmiştir. Yani Python kullanımı, geliştiricilerin internet üzerinden ve geliştirilen araçlar sayesinde yüksek verimde uygulama üretmelerine olanak tanımıştır. Zaten bu avantaj ve pratiklik sonucunda Python kullanımının büyük ölçüde artması söz konusu olmuştur.

Python Eğitmenleri

Python öğrenmek için itici gücün ilk olarak yorumlayıcı aracılığıyla etkileşimli olarak çalışılabilmesi, dilin yeni kütüphanelerini öğrenmesi ve keşifler yaparak kodlanması en büyük kolaylıktır. Tüm aşamalarda denemeler yapabilmek, hesaplamaları adım adım denetleyebilmek ve eldeki verilerin şekillenmesini verimli hale getirmek için Python eğitimi önemli bir unsurdur. Python eğitmeni olmak için https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen-basvuru adresine ücretsiz kayıt olup, eğitim videolarınızı yükleyebilirsiniz. Bu sayede sizler de bilgilerinizi paylaşıp, birçok insanın bu donanıma erişmesine destek olmuş olursunuz. Online Python dersleri için sitemiz, aktif olarak eğitim almak isteyenler ve eğitmenler tarafından bir buluşma noktasıdır. Online Python dersi almak isterseniz Edubook sizinle…

İlgili Yazı Web Geliştirme Nedir?

İlgili Yazı Android Geliştirme Nedir? Online Android Geliştirme

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.