Wordpress Nedir? Online Wordpress Eğitimi

Wordpress, zorlayıcı ve teferruatlı site kurma ve yönetme mecburiyetlerine gerek kalmadan bir web sitesi açmak için kolaylıklar sunar.

Wordpress, zorlayıcı ve teferruatlı site kurma ve yönetme mecburiyetlerine gerek kalmadan bir web sitesi açmak için kolaylıklar sunar. Gelişen ve hızlı akmaya devam eden dünya içerisinde sosyal platformların hayatımızdaki yeri gittikçe daha önemli hale gelmektedir. Bu pastadan hissesini almak isteyen herkes herhangi bir site yapma ya da program geliştirme aşamalarına ihtiyaç duymaksızın web sitesi açmak isterse ona yardımcı olacak program wordpress olacaktır.  Kurulumu, yüklenmesi ve kullanımı son derece kolay olan bu içerik yönetimi sistemi pratik bir uygulamadır. Ancak pratik olsa da basit bir nitelikte olduğu söylenemez. Zira sürekli gelişen ve zengin eklenti özelliklerinin de eklenmesiyle her daim güncellenen bir sistemdir. Wordpress eğitimi almak da bir o kadar konforlu imkanları kapsar. Online eğitimler sayesinde kısa zamanda yüksek bilgi ve donanım sahibi olmak mümkündür.

Wordpress Kullanım Alanları Nelerdir?

Wordpress çeşitli kodlama ve lisans kaynaklı programlarla geliştirilmiş bir uygulamadır. İlk etapta daha çok blog ve yazı paylaşımlarının sergilendiği bir mecra gibi algılansa da günümüzdeki kullanım alanları oldukça geniştir. Wordpress; e-ticaret, haber sitesi, kurumsal firma sitesi, iş ve kariyer bazlı sayfalar gibi pek çok alanda yaygındır. Sıklıkla yazı ve anlatım gibi oluşumlar için kullanılmasının yanında video, görsel gibi pekiştirici içerikleri de kullanarak çeşitli siteler oluşturulabilir. Wordpress site kurma gibi daha kapsamlı içerikler üretmek de bu sistemin sunduğu imkanlardandır.

Wordpress Temaları ve Kullanım Avantajları

Wordpress temaları tamamen sitenizin ya da bloğunuzun ne üzerine olduğuna göre şekillenmelidir. Kurumsal site ya da tamamen kişisel bir hobi bloğu olması gibi, içerik farklılıkları dikkate alınarak kişilerin ilgisini çekecek nüansların bilinmesi ile  uygun bir şekilde hazırlanabilir. Bunun için wordpress eğitimi almak son derece isabetli olacaktır. Bu sayede adeta hem kurulum gibi aşamalara hakim olup hem de işin satış ve pazarlama kısmında da aktif olarak sunum yapmak gibi bir donanıma sahip olmak elde edeceğiniz en büyük avantajdır. Wordpress kurulum ve kullanımında bilgi sahibi olduktan sonra bu sistemin tema çeşitleri ile avantajlarından yararlanmak ise devamında gelecektir.

Online Wordpress Eğitimi Konuları

Online wordpress eğitimi muhtelif konu, içerik, tema gibi eklentileri kullanım panelinden yönetmek ve geliştirmek için tercih edilen bir eğitim programıdır. Edubook’ta  eğitim konularının çeşitliliği ve ayarlar ile içerik ve eklentilerin stratejik olarak kullanımına dair seçkin eğitmenlerimizden eğitimler alabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde üye olarak online eğitim avantajlarından faydalanabilirsiniz.
Eğer siz bir wordpress yönetim uzmanı iseniz edubook.com sitesine ücretsiz kayıt olarak, hiç zaman kaybetmeden videolarınızı yükleyip kazanç elde etmeye başlayabilirsiniz. Kazanç elde etme imkanına erişebileceğiniz gibi, aynı zamanda bilgilerinizi paylaşıp başka birçok site yönetimi yapabilen kişilerin eğitim alıp uzmanlaşmasına da katkı sağlamış olursunuz.

Online Wordpress Eğitmenleri

Wordpress eğitimi almak kişilere birçok katkı sağlayacaktır. Bugün hemen herkes iş ya da hobi sahasında kendi meziyetlerini sıklıkla paylaşmaktadır. Bu bir nevi iş sektörü haline geldiği için kişilerin kendi sitelerini gayet profesyonel yeterlilikte yapabilmeleri wordpress sistemi ile mümkündür. Wordpress eğitmenleri ile eğitim almak isteyenlerin buluşma noktası olan Edubook her zaman yanınızdadır. Şayet eğitmenseniz ister kendi hazırladığınız eğitim materyallerini Edubook’a yükleyebilir ister kendi edubook eğitim materyallerinizi hazırlayabilirisiz. Bu alanda eğitim alıp uzmanlaşmak istiyorsanız da sizi anlatım yeteneği olan ve bilgi birikimi yüksek eğitmenlerimiz ile online wordpress eğitimi almaya davet ediyoruz. Sitemizde eğitmen olmak için http://https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen-basvuru adresinden ücretsiz kaydınızı oluşturabilirsiniz.

İlgili Yazı Powerpoint Nedir?

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.