Web Geliştirme Nedir? Web Geliştirme Eğitimi

Web geliştirme nedir sorusunu yanıtını özet halde açıklayacak olursak, internet üzerinde bulunan web siteleri ya da web sayfalarının yazılım ve geliştirme süreci olarak ifade edebiliriz.

Web geliştirme nedir sorusunu yanıtını özet halde açıklayacak olursak, internet üzerinde bulunan web siteleri ya da web sayfalarının yazılım ve geliştirme süreci olarak ifade edebiliriz. Örneğin; E- ticaret siteleri, bloglar, sosyal ağlar, canlı ya da kayıttan video akışı uygulamaları web geliştirme ile ortaya çıkarılan mecralardır. Ayrıca online bir oyun ya da bir haber sitesi tarzındaki tüm bu platformların hepsi web geliştiricisi tarafından oluşturulur. Çağımızda inanılmaz bir hızla büyüyen ve hayatın her alanında varlığını gösteren web geliştirme salt bir meslektir. Web geliştirme eğitimi ise bu konuda eğitimler alıp uzmanlaşmış ve ortaya koyduğu işlerle kendini piyasada ispatlamış kişiler tarafından sunulan bir hizmettir.

Web Geliştirme Dili Nasıl Kullanılır?

Web geliştirme dili klasikler arasına girmiş uygun bir yazılım ve kodlama programı alt tabanlı kullanılır. Bunun için öncelikle uzun uzun araştırma ve incelemeler öğrenecek kişi tarafından yapılmalıdır. Bu çalışmaların sonunda kişiler fikir sahibi olup olayın temelini anlasalar bile işinde ehil bir eğitmenden dersler almakla eş değer bir bilgi düzeyine sahip olamazlar. Web yazılımı adına öğrenilmesi gereken ilk şey programlama dili olacaktır. Çünkü ancak programlama dilinin doğru kullanımı sayesinde bir web geliştirme işlemi söz konusu olabilir.

Online Web Geliştirme Dersleri

Online web geliştirme dersleri ilgili kişiler için mutlaka tamamlanması gereken eğitimlerdendir. Online olması artık çok daha tercih edilen bir sistem haline dönmüştür. Zira hayatın telaşı içerisinde akışı kolaylaştırmak adına uzaktan dersler hem oldukça pratik hem de gayet verimli neticeler vermektedir. Web geliştirme dersleri için internet’te pek çok sitede bulunan videolar mevcuttur. Ancak bu tarz videolardan eğitim almayı ummak boşuna çabalamak olacaktır. Çünkü geniş kapsamlı olan web ve yazılım dersleri bir eğitmenin direktifiyle uygulamalı olarak öğrenilebilir. Bunun için edubook.com ailesine kayıt olup deneyimli eğitmen kadromuzla kurslara online olarak start verebilirsiniz.

Web Geliştirme Eğitimi Avantajları

Web geliştirme eğitimi avantajları oldukça fazladır. Çünkü web yazılımı genellikle siteler için kullanılıp mutlaka bir web yazılım uzmanı tarafından geliştirilir. Hal böyle olunca teknoloji çağında yaşamamızın bir getirisi olarak günümüzde web sitesi ihtiyacı hiç bitmemektedir. Gelmiş geçmiş en ünlü markalar, resmi kuruluşlar ya da kişisel bloglar bazında değerlendirmenin hiçbir farkı yoktur. Çünkü web geliştirme eğitimi alan herkes elbette kendi çalışma sistemiyle kariyerini yükseltip interaktif vitrinini hazırlamış olacaktır. Web geliştiricileri site yapımı ve içerik üretme konusunda epey geniş çerçevede vizyon sahibi olurlar. Sizler de edubook adresinden eğitimler alarak sektörün önde gelen deneyimli web uzmanlarından birisi olabilirsiniz.

Web Geliştirme Eğitmenleri

Web geliştirme eğitmenleri hem internet ortamında başarılara imza atan hem de başarıya giden yoldaki şartları kişilere anlatan uzmanlardır. Web geliştirme eğitimi almış kişiler PR ve reklam/ halkla ilişkiler yönünden de aktif yapıdadırlar. Web geliştirme eğitmeni olmak için sitemizde size sunulan tüm hizmetler göz atabilir ve online olarak derslere katılım sağlayabilirsiniz. Ayrıca eğitmenlerimiz tarafından yüklenen eğitici videoları da dilediğiniz zaman izleyip bilgilerinizi pekiştirme imkanına erişebilirsiniz. Alınan eğitimler doğrultusunda daha çok içerik oluşturma, programlama, tasarım, yazılımı ve site yönetimi gibi pek çok işi de mükemmel bir şekilde hayata geçirebilirsiniz. Öte yandan şayet siz web geliştirme alanında eğitimler alıp öğretici pozisyonundaki bir donanıma sahipseniz edubook sizi de katılımcılar ile buluşturmak adına bir köprü oluyor. Sitemize ücretsiz kayıt olup eğitmen kategorisinde hizmet vermeye başlayarak başarılı uzmanlar yetiştirirken siz de para kazanabilirsiniz. Edubook sizin yanınızda…

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.