TOEFL Nedir?

TOEFL tüm dünyada geçerli olan ve bir dil yeterlilik sertifikası olarak İngilizce bilgisini test eden bir sınav çeşididir.

TOEFL tüm dünyada geçerli olan ve bir dil yeterlilik sertifikası olarak İngilizce bilgisini test eden bir sınav çeşididir.

 

TOEFL Test of English as a Foreign Language olarak tanımlanır. İngilizce yeterlilik sertifikası için en yaygın kullanılan standart akademik sınavlardan biridir. Ana dili İngilizce olmayanların yazılı ve sözlü becerilerini değerlendirir.

 

En popüler olanları TOEFL iBT ve TOEFL Essentials sınavı olan bir sınav programının parçasıdır. Diğer TOEFL programı testleri, TOEFL ITP, TOEFL Junior ve TOEFL Primary'dir. TOEFL'ın bu diğer formları öğrencilere yalnızca okulları aracılığıyla sunulur. 

 

TOEFL dört bölümden oluşur: Okuma, dinlediğini anlama, sözlü anlatım ve yazılı sınav.  TOEFL iBT, öğrencilerin İngilizce eğitim veren bir üniversitede okumaya hazır olup olmadığını değerlendirmek için tasarlanmış uzun ve zorlu (3 saat) bir sınavdır. Birçok öğrenci sınava girmeden önce TOEFL sınavlarına hazırlanmak için 3 ila 6 ay zaman ayırır.

 

Essentials sınavı, daha az akademik odaklı, daha kolay ve daha ucuz bir İngilizce sınavı olacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak adaylar bazı durumlarda TOEFL sınavına girmeyi tercih eder. Çünkü bazı kurumlara girişte bu sınava ait sonuç belgesi istenebilmektedir.

 

Toefl Ne Soruyorlar?

 

İlk sınav okumadır. Metin her zaman soruların yanında bulunur. İkinci test dinlemedir. Okuma bölümünde daha önce 3 okuma yaptıysanız toplam 51 soru için 5 ders”, 5 okuma okuduysanız 3 dinleme yapabilirsiniz. Konuşmacılar çok hızlı konuşmuyor ve terimleri net bir şekilde ifade ediyorlar. (2021 yılı için belirlenen TOEFL sınav ücreti 185 Dolar’dır)


Üçüncü bölüm konuşma ile ilgilidir. Üç farklı tipte 6 testten oluşur. İlk ikisinde tanıdık konular hakkında konuşmanız isteniyor: Hazırlanmak için 15 saniyeniz ve mikrofona her şeyi söylemek için 45 saniyeniz vardır.

 

Son aşama ise   TOEFL sınavı yazmadır. İki bölümden oluşur:

 

Önce kısa bir metin ve bununla ilgili bir ders okumak, ardından her ikisinde de söylenenleri özetlemek gerekir (20 dk mevcuttur)

 

İkinci bölümde, verilen bir konu hakkında bir metin yazmanız isteniyor: 30 dakika süreniz var ve 300 kelimeyi geçmeniz gerekiyor. 

 

Akademik bir sınav olduğundan ileri seviye dil bilgisi gerektirmektedir. Hem okuma hem de yazma konusunda başarı ve deneyim gerektiren bu sınava hazırlanmak için; hem okuma hem yazma hem de konuşa bilgisinin ileri seviyede olması avantajdır.

 

Toefl Sınavı Online Mı?

 

Online olan TOEFL sınavı IBT adı verilen sınavdır. iBT test puanı ise her bir başlığın kendi içinde değerlendirilmesidir. TOEFL sınavının puan oluşturmasının adıdır. Bir öğrenci bu sınava istediği kadar girebilir, ancak 3 günde bir defadan fazla giremez.

 

Sınava evde de girebilirsiniz. Sınavınız çevrimiçi olarak bir gözetmen tarafından incelenir. TOEFL sınavının sonucuna göre daha yüksek not almak için farklı zamanlarda farklı sınavlara da girmeniz mümkün olmaktadır.

 

Kayıt için başvuru sonrasında sınav merkezi seçerek evde ya da sınav merkezlerinde sınavınıza girebilirsiniz. Bu işlemler için başvuru ücretini de yatırılması gerekmektedir. 2021 yılı için 185 Dolar ücret ödemeniz gerekmektedir. Her sınava girişte bu ücret ödenir.

 

Toefl Sınavları Ne Zaman?

 

Günümüzde sınavlar haftanın 6 günü online olarak yapılmaktadır. Bu yüzden ihtiyacınız olduğunda bu sınavların yapılması için başvurunuzun ardından sınavlara girebilirsiniz. Pahalı bir sınav olduğu için her zaman girilmeyebilir. Bu yüzden adayların uzun süre hazırlanıp, iyi bir şekilde sınava giriş yapmaları için özel kurslar alması gerekebilir. Siz de bu TOEFL alanında eğitim içerikleri hazırlayan ve bu alanda uzman olan bir eğitmen iseniz Edubook’ta eğitmen olabilirsiniz. Online sınav sistemine uygun ve dijital araçlarla hazırlanmış eğitim içerikleri hazırlamanız mümkün. Ayrıca istediğiniz zaman eğitim içeriklerinizi ücretsiz bir şekilde güncelleyebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz eğitim içeriklerini eduBook’ta istediğiniz fiyattan satışa sunabilirsiniz. Yapmanız gereken, üye ol kısmından ücretsiz üyelik başvurunuzu gerçekleştirmektir. Sonrasında size açılan eğitimleri izleyerek eğitim içeriklerinizi hazırlamaya hemen başlayın.

 

Benzer Yazılar

4.Sınıf Türkçe Konu Anlatımı Güncel

3. Sınıf İngilizce Konuları Neler? Konu Anlatımı

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.