HAREKET PROBLEMLERİ

Eğitim Hakkında

KPSS sınavının bir konusu olan hareket problemleri konusu ile ilgili bir fasiküldür.Bu fasikülde hareket problemleri konusu ile ilgili soru tipleri ile ilgili sorular bulunmaktadır.  Bu fasiküldeki sorular bizzat eğitmenimiz tarafından ÖSYM ve sınav formatına uygun olarak hazırlanmıştır.


Eğitmen Hakkında

ÖMER KARAŞ
MATEMATİK EĞİTMENİ

2018-2020 yılları arasında eğitim danışmanlığı yaptım. Matematik ve Geometri dersi üzerine 8 yıldır Online ( Uzaktan Eğitim ) ve yüz yüze şeklinde TYT-ALES-DGS-KPSS sınavları düzeylerinde dersler vermekteyim. Bu dersler üzerine sorular yazmaktayım. İşlediğimiz online ve yüz yüze derslerimizde öğrencilerimizi dersten koparmamak üzerine sorular sorarak ve öğrencimizin derse aktif bir şekilde katılmasını sağlayarak dersler vermekteyim. Öğrencilerimize ayda bir işlediğimiz konular ile ilgili Mini Sınavlar yaparak öğrencilerimizin eksik konuları tarafımızdan öğrenilmeye çalışılmaktayım. Eksik olarak öğrenilen veya görülen konular tekrar anlatmaktayım. Öğrencilerimizin eksik konuları en alt düzeye indirilmeye çalışılmaktayım. Bunların yanında gerek görüldüğünde 1-2 tane ek kaynak alınarak öğrencimizin sorular ile beraber öğrenmesini kolaylaştırmaktayım. Amacım matematiği öğrencilerimize sevdirerek öğrencilerimizi istenilen düzeye çıkarmak olacaktır. Son olarak unutmayalım ki; derslerin online ( uzaktan eğitim) veya yüz yüze olmasını önemli değildir. Önemli olan biz eğitmenlerin ders esnasında öğrencilerin konstrasyonunu en üst düzeyde tutmak ve asıl amacımızın onları eğitmek olduğunu unutmamaktır. Bunun için elimden geleni yapacağıma siz öğrencilerimize ve değerli velilerimize söz veriyorum. NOT: Ders işleyişimiz hakkında bilgi almak isteyen öğrencilerimiz veya velilerimiz youtube hesabımızdaki dersleri izleyerek bilgi alabilirler. Şuan Var Olan Kitaplarım : 1- ALES-TYT-DGS-KPS-DGS PROBLEMLER KONU ANLATIMI 2022 2- ALES-DGS-KPSS SAYISAL MANTIK KONU ANLATIMI 2022 3- ALES MİNİ DENEMELERİ 2022 4- TYT-ALES-DGS-KPSS MATEMATİK SORU BANKASI 2022 5- ALES SAYISAL 4'LÜ DENEME 2022 6- ALES-DGS PROBLEMLER VE SAYISAL MANTIK 5'Lİ DENEME 2022

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.