SAP Nedir? Ne için Kullanılır?

SAP, internet ağları üzerinde entegre çalışmaların yapılması ve online dünya bazındaki işler üzerinde yenilikler oluşturmak için kullanılır.

Sap:Systems Analysis and Program Development

SAP, internet ağları üzerinde entegre çalışmaların yapılması ve online dünya bazındaki işler üzerinde yenilikler oluşturmak için kullanılır. “Systems Analysis and Program Development” açılımıyla Almanya merkezlidir. Avrupa’nın en büyük yazılım şirketi olan program pek çok köklü ve büyük firma tarafından kullanılmaktadır. Böylesine popüler olan sap programı nedir diye merak edenlere, tüm yazılım ve programları bir araya toplayan uygulamadır demek doğru olur. Sap özel yazılım hizmetleri içeriği sayesinde şirketlerin ağ oluşturma ve yönetme süreçlerini oldukça pratik biçimde sağlamaktadır. Ülkemizde de hatırı sayılır en büyük 500 şirketin neredeyse tamamı SAP içeriklerini aktif olarak kullanmaya başlamıştır.

SAP Ne İçin Kullanılır?

SAP, yazılım ve kurulum aşamalarının tümünü ve bu alandaki işleri birleştiren dev bir programdır. Burada amaçlanan; şirketlerin ihtiyaçları doğrultusunda, anlık ya da uzun vadede verilebilecek en kaliteli yanıtı sağlayabilmektir. 1970 yıllarının başından bu yana dünya çapında kullanılan Sap programı avantajları güncellenerek geliştirilmiştir. Şirket oluşumlarının, hızlı ve yerinde karar almasına olanak tanıyan yazılım çözümlerinin bütünü Sap ile mümkündür. Detaylar bazında incelenecek olunduğunda; satılan ürün / hizmet sayısı, güncel stok durumu, üretim süreçlerinin takibi, ham ve işlenmiş madde tüketim kontrolü, personel sayısı denetlemesi gibi daha nice verinin kontrolü bu programla sağlanmaktadır. Ağ alanında tüm bunların eksiksiz denetlenebilmesi SAP yazılım modülleri takibiyle yapılmaktadır.

ERP ve SAP Arasındaki Fark Nedir?

ERP ve SAP arasındaki fark çoğu zaman kafa karıştırıcı olmaktadır. Yalın bir biçimde ifade edilebilir ki Sap bir Erp’dir. Yani her iki uygulama da teoride aynı mantıkla çalışır ve birbirinin uzantısı niteliği taşır. Fakat her ERP bir SAP programı değildir. Bugün kullanılan pek çok farklı ERP uygulaması vardır. Sap bunlardan yalnızca en  bilinenidir.
Açılımı “Enterprise Resource Planning” olan ERP, bir ağın bütün proseslerini bir alanda toplayan veri sistemidir. ERP yazılımı oluşturmada Sap uzantısı yazılımları kullanılır. Şirketi kuruluş, vakıf, hükümet ve tüm birimler ERP sisteminden faydalanır. SAP ise bu planlamada kullanılan bütünün parçalarından biridir.

Online SAP Eğitimi

Sap eğitimi alarak bilgisayar, yazılım ve veri taban güvenliği gibi pek çok sahada uzman olmak mümkündür. Ancak elbette bu yazılımlardaki teknik bilgilerin çokluğu eğitim seviyelerinde de farklılıklar oluşturacaktır.
Online SAP eğitimi çerçevesinde ağın yapısı, kurulumu, yazılım oluşturulması, olası tehditler, ürün- hizmet yönetimi ve takibi gibi sayısız konular analiz edilir. Uzaktan eğitimin konforuyla ve uygulamalı anlatım avantajlarıyla Edubook eğitim almak isteyen herkesin yanındadır.
Sap eğitiminde finans, satış ve pazarlama, reklam yöntemleri gibi sahada yer alan konularda bulunur. Bu noktada temel seviyeden başlanıp üst düzey bir uzman olmak eğitmen kadromuzun yetkinliği ile mümkün hale gelmektedir. Hemen ücretsiz kayıt yaptırıp eğitiminizin startını verin.

Edubook’ta SAP Eğitmeni Ol!

Sap eğitimi almak, karmaşık bir iş gibi görünse de profesyonel eğitmenler sayesinde oldukça akıcı ilerlemektedir. Eğer siz SAP programı eğitmeniyseniz videolarınızı oluşturup Edubook’a yükleyerek, online dersler ve uygulamalı anlatımlarla eğitim almak isteyenlere öğretici bilgiler sunabilirsiniz. Deneyimli ve işinde ekol statüsündeki eğitmen ekibimizde size de yer var. Kariyerinizi yükseltip isminizi markalaştırmak için sitemizde eğitmenlik yapabilirsiniz.  Bilgi, deneyim ve donanımlarınızı katılımcılara aktarıp başka eğitmenler yetiştirebilirsiniz. Bu sayede hem popülarite kazanır hem de ek gelir elde ederek kazancınızı arttırmış olursunuz Edubook eğitime gönül vermiş eğitmen ve katılımcıların buluştuğu bir platformdur. Ailemize katılıp bizimle birlikte kazanmak için https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen-basvuru adresinden ücretsiz olarak kaydınızı oluşturun. Edubook’ta eğitmen olup ayrıcalıklardan faydalanın. 

İlgili Yazı Excel Nedir? Online Excel Eğitimi

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.