PowerPoint Nedir? Online PowerPoint Eğitimi

PowerPoint yazılımı, görsel ve dijital iletişim araçlarının aktif olarak kullanıldığı günümüz dünyasında sıklıkla tercih edilen bir programdır.

PowerPoint Genel Tanımı

PowerPoint yazılımı, görsel ve dijital iletişim araçlarının aktif olarak kullanıldığı günümüz dünyasında sıklıkla tercih edilen bir programdır. Zira günümüzde gerek küçük platformalar üzerinden gerek ise geniş kitleli konferanslarda kullanılan program PowerPoint olmaktadır. Yazılımın en işlevsel özelliği olarak tanımlanabilecek kullanımı, projektör ile anlatılacak her sunumun hazırlanabilmesidir. Görsel, yazılı, anime versiyonları şeklinde olduğu gibi hareketli sunumlarda da konuya göre hazırlıklar yapılabilmektedir. Örneğin bir çizelge, anlatı şeması, teklif ve duyuru gibi tüm iletişimsel amaçlar için PowerPoint kullanabilirsiniz. Renkli metinler, fotoğraflar, resimler/çizimler, grafikler ve hatta filmler dahi bir bütün halde birleştirilip ana sunum haline getirilebilir. Birbiriyle alakalı veya bağımsız görsellerin slayt gösterileriyle art arda hazırlanması bu programın yaygın kullanıma erişmesinde etken olmaktadır. Online PowerPoint eğitimi alarak bu alanda başarılı işlere imza atabilirsiniz. Dilerseniz eğitmen olabilir ya da sadece sunum ve toplantılarınızda anlatmak istediğiniz her konuyu oldukça anlaşılır biçimde aktarabilirsiniz.

PowerPoint ile Neler Yapılır? Ne İşe Yarar?

PowerPoint ile yapılabilecekler bir hayli fazladır. Bugün hangisini seçmiş olursanız olun hemen her meslekte sunum yapmak yahut kapsamlı toplantılarda yer almak neredeyse kaçınılmaz bir durumdur. Bu tarz durumlarda yazılım ve sunum programlarına hakim olmak, anlatılmak istenen konu ve öğretileri ciddi bir avantaj ile ifade edebilme olanağı sağlamış olacaktır. Powerpoint programı ile basit yazılı anlatım tablolarından, renkli ve çeşitli metinler ile resimlere, şablonlara ve grafiklere kadar pek çok sunum aracında etkili bir ekran görünümü oluşturmanız oldukça pratiktir. Aynı zamanda sayfa çevirme mantığıyla bir sayfadan diğerine slayt gösterileriyle geçiş yapmak dikkatin dağılmasını da önleyerek anlatılmak istenen konunun akışını sağlar. Animasyonlar hazırlayıp ya da alıntılayıp üzerine metinler ekleyip farklı çizimler de elde edebilirsiniz. Ses efektleri gibi işitsel sunumları da slaytınıza ekleyerek amaca ve konuya uygun akılda kalıcı sunumlar da bu yazılım ile mümkündür. Üstelik anlatım sonrası tüm sunumun yazılı çıktısını alıp ekibinize dağıtabilirsiniz.

PowerPoint Eğitimleri

PowerPoint eğitimi kesinlikle karmaşık ya da yorucu derslerden oluşmaz. Anlaşılır, kolay ve herkesin yapabileceği bilgileri kapsar. Ancak durum böyle olsa da mutlaka profesyonel bir eğitim almak gerekmektedir. Çünkü klasik bilgilerin yanı sıra bu yazılımın her özelliğini aktif olarak kullanabilmek için kapsamlı bir eğitim almak şarttır. Zira bu detaylı dersler ile birlikte yapılması gereken pratik uygulamaları bir eğitmen eşliğinde yapmak tüm detayları öğrenme imkanını sunar. PowerPoint; ürün, belge, yazılı şema, elektronik tablo, sunum ve slayt oluşturma adına farklı türden yazılımların birleştirildiği "Office" yazılımının bir parçasıdır. Bu nedenle tüm office programları da eğitimlerde birebir öğretilir. Bildiklerini geniş topluluklara etkili bir yöntem olan PowerPoint ile  öğretmek isteyen herkesin ihtiyaç duyduğu  powerpoint dersleri için Edubook her zaman yanınızdadır.

PowerPoint Eğitmenleri

PowerPoint eğitimi online olarak yapılabilen bir kurs programını kapsar. PC üzerinden eğitmenlerle etkileşimde olup ücretsiz bir kayıt açarak siz de bu eğitimlere katılıp kendinizi geliştirebilirsiniz. PowerPoint eğitmeni iseniz sizler de ücretsiz üyelik ile bize katılıp, hazırlamış olduğunuz eğitim materyallerinizi edubooklaştırarak sitemize yükleyip materyallerinizin satışından ek gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. PowerPoint eğitimi almak isteyen katılımcılar ile alanında uzman ve zengin bir donanıma sahip eğitmenleri buluşturan Edubook yaşam boyu öğrenme vizyonuyla hizmet vermektedir. Hazırladığınız eğitimleri dijital bir formatta sunarak öğrenmeyi hem eğlenceli hem de öğretici şekilde sunmak Edubook ile mümkün. Bir PowerPoint eğitmeni iseniz https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen-basvuru bağlantısından ücretsiz kayıt yaptırarak vakit kaybetmeden öğretmeye ve kazanç sağlamaya adım atabilirsiniz.

İlgili Yazı Wordpress Nedir?

İlgili Yazı Excel Nedir? Online Excel Eğitimi

İlgili Yazı PowerPoint Eğitimi

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.