After Effects Nedir Ne İşe Yarar?

After Effects birçok teknoloji meraklısının merak ettiği konulardandır. Kendi içinde teorik ve pratik bilgi ister. Ne amaçla

After Effects birçok teknoloji meraklısının merak ettiği konulardandır. Kendi içinde teorik ve pratik bilgi ister. Ne amaçla nasıl kullanıldığına bakarak çözüm bulabilirsiniz. After effects eğitimi almak birçok beceriyi size kazandırır. Eğitim içeriği kapsamında birçok detaya hakim olursunuz. After effects ne işe yarar sorusunun cevabı nerede nasıl kullanacağınız ile  alakalıdır.

Adobe After Effects ile Neler Yapabilirim?

Öncelikle neler yapılamaz bu konuya açıklık getirilmelidir. Uygulama tek başına her şeyi yapamamaktadır.  Çalışmalarınıza boyut kazandırdığı düşünülebilir.  3 boyutlu bir sanal film seti kurulabilir. Youtube kanalınız varsa buna dair eğitimleriniz etkili bir seri olacaktır. Öne çıkan özelliklerini ve faydalarını sıralarsak:

  • Dilediğiniz özellikteki kamera ile çekim olabilir. Kameraları hareketlendirebilirsiniz.
  • Hayal gücünüzle sınırlandırılmış bir After effects kullanımı vardır.
  • Color correction, rotoscoping, keying en sık yapılan işlemdir.
  • Filminize ek kullanılacak görüntüler hazırlayabilirsiniz.
  • İlk aşamada şunları öğrenirsiniz; Layer, keyframes, mask, composite mantığını bilmek faydalıdır.
  • Video düzenleme yazılımı olmadığı için efekt denemeleri uygulanır.
  • Gelişiminizin hızlı olması için basit denemeler yapmalısınız.
  • Günlük hayatta After Effects kullanılan birçok alan görülebilir.
  • Filmlerde, reklamlarda ve videolarda çok sık görülmektedir.
  • Temel mantığı bir görsele hareket katmak olarak düşünülebilir.
  • 2 ve 3 boyutlu animasyonlar oluşturabilirsiniz.
  • Hazırladığınız animasyonları deneme sürümü ile oluşturabilirsiniz.
  • Adobe After Effects türlerini deneyebilirsiniz. Ücretsiz kısmı sınırlı olarak izinlidir. 7 günlük deneme süresini tanıma amaçlı kullanabilirsiniz.

Mobil Uygulamalarda After Effects Ne Sunuyor?

Mobil uygulamalarda After effects kullanabilirsiniz. Google Play ve App Store’da uygulama olanağı bulunmaktadır.  Ücretli Adobe After Effects kullanıyorsanız güncellemeleri takip edebilirsiniz.  Özellikle işi bu alanda olanlar için ideal bir uygulamadır. Telefonda orijinal uygulama uzantısını bulmalısınız.  

Uygulama mantığını anlamak üzere eğitimleri alabilirsiniz. Aldığınız bu eğitimler size teknik uzmanlık sağlayacaktır. Animasyon hazırlama bilgisi iş kalitenizin artmasını sağlayacaktır. Uzmanlık oluşturmak için bol deneme yapmalısınız. İşe yarar bilgilerin uygulamada karşılığı olmalıdır.

Mobil uygulamayı indirdiğinizde eğitim desteği video içerikleri bulabilirsiniz. Uygulamada yer alan eğitimlerinizdeki dersleri eksiksiz şekilde tamamlamak önceliğiniz olmalıdır. İstenen alıştırmaları düzenli olarak yapmalısınız.

After Effects Öğrenmek Ne Kadar Sürer?

After Effects öğrenmek  genellikle 60 saat civarında yapılabilir. Kişisel durum bu süre açısından belirleyici olabilmektedir. Eğitim aldığınız kurum, kişi, ayırdığınız zaman önem kazanır. Eğitim süresinde gecikmeler olmaması için planlama gerekir. Ders başı planlamaya göre başarı artacaktır.

Derslerin bölümleri halinde After Effects aşamaları oluşturmalısınız. Nasıl ilerleyeceğinizden önce neleri öğrenecekseniz belirlemelisiniz. Önceden aşinalığınız varsa öğrenme süreci kısalabilir. Sıfırdan öğrenme durumunda da bol pekiştirme uygulaması gerekir.

Uygulamalara dayalı After Effects bölümlerinde başarı oranı yüksektir. Kapsam kapasite gibi konularda eğitmen ile iletişimde kalınmalıdır. Bir konu içeriğinin başarılı sonuçlanması uygulama netliğine bağlıdır. Bütün bilgileri fayda bakımından bütün olarak değerlendirmelisiniz. Alacağınız bilgiler hayat boyu faydası olacak bilgilerdir.

Edubook'ta Nasıl After Effects Eğitmeni Olunur?

Edubook'ta After Effects eğitmeni olmak son derece kolaydır. İstediğiniz verileri başkalarıyla paylaşabilirsiniz.  Platform üzerinde kendi eğitimlerinizi ücretsiz olarak hazırlayabilir ve istediğiniz fiyattan satabilirsiniz. Geniş kapsamda bilgilerinizi, uzmanı olduğunuz alanı bu alanda ilerlemek isteyenlere ücretsiz açabilirsiniz. Uzmanı olduğunuz konuyla ilgili öğretme becerilerinizi denemelisiniz. Yeni nesil eğitimin gereksinimlerini göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü online platformlar giderek daha yoğun kullanılmaktadır. Edubook'ta eğitmenliğinizi pekiştirebilir, tecrübelerinizi faydalı şekilde paylaşabilirsiniz.

Neler yapmanız gerektiği konusunda öncelikle üyelik oluşturmalısınız. Size açılan eduBook nasıl hazırlanır eğitimleriniz izlemelisiniz. Ardından Edubooklarınızı hazırlayın ve sisteme yükleyin. Tanıtımını yapacağınız eğitimleri sattıkça geliriniz artabilir.

 

Benzer Yazılar

Photoshop Nedir? Online Photoshop Eğitimi

 

 

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.