Photoshop Nedir? Online Photoshop Eğitimi

Photoshop denince akla ilk olarak inceltme ve boy uzatma gibi kısır bilgiler gelebilir. Ancak bu sistem çok daha fazlasını yapabilme yetkinliğinde tasarlanmıştır.

Photoshop Kısa Tarihi

Photoshop denince akla ilk olarak inceltme ve boy uzatma gibi kısır bilgiler gelebilir. Ancak bu sistem çok daha fazlasını yapabilme yetkinliğinde tasarlanmıştır. İlk olarak 1987 senesinde Michigan Üniversitesi’nde doktora yapan bir öğrenci olan John Knoll tarafından ortaya konmuştur. Ardından 1 yıl sonra Adobe yazılım şirketi tarafından marka ve hakları satın alınmıştır.  Photoshop Önceleri tek fonksiyonu siyah-beyaz görseller üzerinde renklendirme yapabilmeyi sağlamak iken bugün Adobe Systems’in fotoğraf işleme ve güncelleme yazılımı olarak kullanılmaktadır. Online Photoshop eğitimi bugünün dünyasına hitap eden ve tam da günümüz teknolojisinin sağladığı imkanlar ile sunulan bir eğitim programıdır. Bu sistemi öğrenince herhangi bir görsel üzerinde yapılması istenen değişiklikler epey geniş bir ölçeğe sahiptir. Görsel veya grafik tasarım dalındaki yapılan tüm işler photoshop uygulama ile sınırsız güncellemeye tâbi tutulabilir.

Photoshop Programı Ne İşe Yarar? Kullanım Alanları

Önceden oluşturulmuş grafik, çizelge ya da fotoğraflar üzerinde vektörel bazda değişiklikler yapılabilen bir resim editörü olarak Photoshop uygulaması tüm dünyada popülerdir. Bu uygulama içerisinde yeni bir şey oluşturmaktan öte, daha yaygın olarak, var olan bir görsel için düzenlemeler yapılması söz konusudur.
Photoshop programı kullanım alanları oldukça fazladır. Renk verme ve efektif çalışmalar, fotomontaj, onarma / yapılandırma, kolaj, HDR ve Panoramik resim oluşturma ve daha pek çok görsel manada işlevsel değişikler yapılabilmektedir. Son sürüm ve yeni güncellemeler ile 3D tasarımlar yapıp var olan tasarımlarda istenen şekilde değişiklikler, eklemeler ve nesne çıkarma gibi animasyon tarzı çalışmalar da photoshop ile yapılmaktadır. Böylesine geniş kapsamlı bir içeriğe sahip olan uygulama, online Photoshop eğitimi sayesinde akademik bir meslek olabilme potansiyelindedir.

Online Photoshop Eğitimi

Dijital tasarımların tamamı ve fotoğraf terminolojisi kapsamında bilgi edinmek Photoshop programında uzmanlaşırken öğrenilecek konulardır. Adobe Photoshop kullanımı için klasik grafik tasarım projeleri ve her alan için özel nitelikte görseller hazırlanmaktadır. Fotoğraflar üzerinde montaj, photoshop, renk ayarı ve daha pek çok değişiklik bu uygulama ile yapılabilir. Online Photoshop eğitimi online platformlara ve yenilikçi tasarımlara merakı olan herkes için harika bir projedir. Çünkü photoshop eğitimler sonrası hem yetkin bir dijital tasarım uzmanı olabilecek hem de kendinize özgü güncellemeler ile farklı dizaynlara imza atabileceksiniz. Dijital tasarım ya da görsel tasarım kulvarı ise internette görülen her şeyi kapsayan bir sistemdir. Hal böyle olunca eğitim konuları da bu nispette kapsamlı olmalıdır. Photoshop Eğitimlerinde; araçları doğru kullanma, katman ve panel kullanımı, transform işlemleri ve temel seviyede fotoğraf düzenleme gibi ana başlıklı konular yer almaktadır. Ayrıca uygulamalı ve pratik yapmış olmak adına da örnek çalışmalar yapılmaktadır.

Online Photoshop Eğitmenleri

Yazılım ve bilişim eğitimleri en az üniversite derslerinde edinilen bilgiler kadar geniş çaplıdır. Çünkü yazılım, görsel tasarım ve internet sağlayıcıları için yapılan çalışmalar birbirleriyle korelasyon içindedir. Bu senkronize işleme hali Photoshop eğitiminde çok daha ön plana çıkmaktadır. Çünkü art arda gelen düzenleme ve yeni tasarlama gerektiren görsellerin kusursuz bir güncelleme ile ortaya çıkarılması uzmanlık gerektirir.
Siz de Photosop eğitimi almak istiyorsanız Online Photoshop eğitimi kurslarımıza katılabilirsiniz. Ücretsiz kayıt olarak eğitimlere dahil olabilir ve kaliteli bir bilgi veri akışından yararlanabilirsiniz. Eğer Photoshop eğitmeni iseniz siz Edubooklarınızı hazırlayıp, video ve eğitim projelerinizi sitemize yükleyebilirsiniz. Eğitim almak isteyen katılımcılar ile eğitmenleri buluşturan Edubook her zaman sizinledir.
Photoshop eğitmeni iseniz http://https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen-basvuru bağlantısını kullanarak ücretsiz kayıt olabilir ve para kazanmaya başlayabilirsiniz.

İlgili Yazı Grafik Tasarımı Nedir? 

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.