Eğiticinin Eğitimi Nedir?

Eğiticinin eğitimi öğrenciyle iletişimin artmasını ve öğrenciye aktarılan bilginin kalıcı olmasını sağlayan bir programdır.

Eğiticinin eğitimi öğrenciyle iletişimin artmasını ve öğrenciye aktarılan bilginin kalıcı olmasını sağlayan bir programdır. Grup eğitimi ve birebir eğitim konularında kendini geliştirmek isteyenler için hazırlanan program, eğitim kalitesini arttırarak ders anlatım teknikleri konusunda da katkıda bulunuyor.

Eğitimin asıl amacı, öğrencilere aktarılan bilgilerin kalıcı olmasıdır. Yazılı ve görsel materyaller kullanılarak katılımcıların motivasyonunun arttırılması da eğiticinin eğitimi programının bir diğer önemli amacıdır.

Eğiticinin Eğitimi Önemli Mi?

 

Derse öğrencilerin daha motive şekilde katılabilmesi konusunda başarılı olmak için eğiticinin eğitimi programı katkı sağlar. Eğiticinin eğitimi prograramı neden öneml? Çünkü, değiticiden sürdürülebilir ve yaratıcı bir eğitim becerisine sahip olması beklenir. İş dünyasında iş verimliliğinin arttırılmasını amaçlayan eğitim programı, profesyonel eğitimciler yetiştiriyor. İş güvenliği gibi konularda da personel eğitimi bu programa dahildir.

Ayrıca eğiticinin eğitilmesi konusunda temel prensiplere sahip  bu programda online eğitim seçeneklerinin de bulunduğu kurumlar yer alıyor. Bu kategoride hizmet veren kurumlar, yol ve yemek masrafından sizi kurtararak online eğitim seçeneği sunuyor. Zaman ve mekan kısıtlaması olmadan kolayca programa dahil olabilirsiniz.

Eğiticinin Eğitimi Sertifikası

 

Eğitici olmak isteyen ya da kendini bu alanda geliştirmek isteyen kişiler eğitimlere katıldıktan sonra eğiticinin eğitimi sertifikasını alabilmektedir. Bunu alabilen kişiler çeşitli sektörülerde görev yapabilirler. Örneğin; iş sağlığı ve güvenliği uzmanları, özel şirketlerde iş güvenliği doktoru olmak isteyen kişiler, iş yerlerinde sunum yapan personeller, yöneticiler, insan kaynakları bölümünde çalışanlar, iş güvenliği ve iş hekimliği yetiştiren kurumlarda görev almak isteyenler, personel eğitimi konusunda görev alanlar, eğitmen olanlar ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan eğitimciler olarak sayılabilir.

Online uzaktan eğitim programı ile de eğiticinin eğitimi sertifikası alınabilir. Ders tekrarı yapmaya da imkan tanıyan online eğitim, pratik çözü seçenekleriyle kolay yoldan sertifika almanıza yardımcı oluyor. Özellikle yüz yüze derslere katılmaya zamanı olmayan kişiler uzaktan eğitimle sertifika sahibi olabilirler. Uzaktan eğitimle alınan sertifikaların yüz yüze eğitimle alınan sertifikalardan da hiçbir farkı yok.

Eğiticinin Eğitimi ve İş Verimliliği

 

İş dünyasında iş veriminin arttırılması için yetişkin eğitimi önemlidir. Bunu etkili bir şekilde gerçekleştirmek için de eğiticinin eğitimi programı bir araç olarak kullanılabilir. Özellikle iş sağlığı ve güvenliği kategorisindeki eğitimciler için bu program daha fazla tercih edilmektedir.

İş veriminin arttırılabilmesi de verilen eğitimlerin içeriğinin kalitesine bağlıdır. Kaliteli eğitimler de bu alanda uzmanlaşmış kişilerden alınmalıdır. Personellerin eğitilmesinde görev alan profesyonel eğitimciler, eğiticinin eğitimi programı ile iş verimliliğini üst seviyelere çıkarabilir.

Eğiticinin Eğitimi Programının Amaçları

 

Programın asıl amacı, katılımcıların iyi bir eğitici olmalarını sağlamaktır. Farklı öğretim yöntemlerini kullanarak dersleri daha etkili işleyebilmek, öğrenen kişiyle daha iyi iletişim kurmak ve öğretim teknolojilerini kullanabilmek için tasarlanmış bir programdır. Eğiticinin eğitimi programı, eğiticilik görevinin daha etkili ve verimli şekilde yerine getirilebilmesini, temel bilgileri edinmeyi ve eğitim becerilerini geliştirmeyi amaçlar.

Ayrıca, eğitim merkezi ve eğitim birimlerinin hizmetlerini tasarlamak ve verilen eğitim hizmetlerini değerlendirmek için gereken bilgi ve becerileri kazandırır. Geniş bir bakış açısı kazandıran program, öğrenen merkez yaklaşıma dayalı öğretim yöntemlerini ve stratejilerini kullanmayı öğretir.

Çalışma yaşamına katkıda bulunan eğiticinin eğitimi programı, bu alanda çalışacak kişilerin niteliklerini geliştirerek verilen eğitimin kalitesini artırır. Bu programa başvurmak için ise üniversite mezunu olmak gerekiyor. Sertifika programında 60 ders saati bulunuyor ve sertifika verilirken yazılı sınav yapılıyor. Sertifika almaya hak kazananlar eğiticinin eğitimi konusunda eğitmen olmaya hak kazanıyor.  Siz de bu alanda eğitmen iseniz Edubook’ta ücretsiz olarak eğitmen olabilirsiniz.  Web 2.0 araçlarını kullanarak k8 ve k12 seviyelerinde eğitim materyalleri oluşturabileceğiniz Edubook’a hemen şimdi kaydolun ve avantajlarından yararlanmaya başlayın.

İlgili yazı Uzaktan eğitimin Öğretmenler Üzerindeki Etkisi

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.