Edubook ile Online Eğitim
Edubook ile online eğitimi desteklemeye hazır mısınız? Evet, dediğinizi duyar gibiyiz. O halde gelin birlikte online eğitim ile canlanan dersler, gamification, ters yüz öğrenmenin ne olduğunu ve bunların faydalarını keşfetmeye başlayalım.
Edubook ile online eğitimi desteklemeye hazır mısınız? Evet, dediğinizi duyar gibiyiz. O halde gelin birlikte online eğitim ile canlanan dersler, gamification, ters yüz öğrenmenin ne olduğunu ve bunların faydalarını keşfetmeye başlayalım.
Online eğitim, İnternet üzerinden gerçekleşen her türlü öğrenmeyi kapsayan esnek bir öğrenim sistemidir. Edubook ile çevrimiçi öğrenme sayesinde eğitimcilere geleneksel bir sınıf kursuna kaydolamayacak öğrencilere ulaşma fırsatı verilir. Platformumuz kendi programlarına ve kendi hızlarında çalışmaları gereken öğrencilere destek olur.
Online Eğitimi Düşünmek için Gerekçeler
Çevrimiçi eğitim, öğrencilere büyük esneklik sağladığı için 7 gün 24 saat çalışan küresel iş toplumunda öğretimsel sunum için uygulanabilir ve heyecan verici bir yöntem haline gelebilir. İnternet ve bilgisayar teknolojisinin artan kullanılabilirliği sayesinde öğrenciler, normal şartlarda yalnızca geleneksel bir sınıfta mevcut olan bilgilere istedikleri zaman ve yerde erişebilirler. Araştırmalar, öğrencilerin geleneksel sınıfta olduğu gibi çevrimiçi bir sınıfta da etkili bir şekilde öğrendiklerini göstermiştir.
Online Öğrenmenin Olumlu ve Olumsuz Etkileri
Çevrimiçi eğitim öğrencilere birden fazla olumlu fayda sağlamaktadır. Bu faydaları şöyle sıralamak mümkün;
- Ders alma ile kendi hız ve süresinde çalışma esnekliğine sahip olma,
- Parmaklarının ucunda bulunan bilgilerle kendi eğitimlerinden sorumlu olmayı öğrenmeleri,
- Ödev tesliminin kolay olması ve bilgiye rahat bir şekilde ulaşılabilme,
- Kendi fikirlerini dile getirme, sorunları diğer öğrencilerle paylaşma, ayrıca grup tartışmaları sırasında bilgileri öğrenmeye daha yatkın olurlar
- Vakit kaybı yaşamadan eğitime istedikleri an başlayabilmeleri,
- Çevrimiçi öğrenmenin olası olumsuz etkileri, bazı öğrencilerin;
- Eğitmen ve öğrenciler arasındaki yüz yüze etkileşimi kaçırabilmesi,
- Kurs boyunca onlara öğreten ve rehberlik eden bir eğitmenle geleneksel derslere katılmayı tercih etmeleri.
Edubook ve Yeni Trend Ters Yüz Öğrenme
Ters yüz öğrenmeyi duyduğunuzda, hazırlıksız yakalanmış olabilirsiniz ya da bu terimin tam olarak ne anlama geldiğini öğrenmek için Google’a bakıp öğrenme eğiliminde olabilirsiniz. Ters çevrilmiş sınıf son zamanlarda eğitimcilerin dikkatini çeken popüler bir eğitim trendidir. İnsanlar bu sistemin neye benzediğini, faydalarının ne olduğunu bilmek istiyorlar! Belki de aynı soruları soruyorsunuz. Sorularınıza yazımızda cevap bulacaksınız.
Ters Yüz Eğitim, ev ödevi ve sınıf etkinlikleri hakkındaki geleneksel fikirlerin tersine çevrildiği ya da ters çevrildiği harmanlanmış bir öğrenme modeli olarak tanımlanmaktadır. Bu model, öğrencilerin önce ev ödevi için yeni materyallerle etkileşime girmesini sağlayan eğitimleri içerir. Daha sonra yeni bilgileri tartışmak ve bu fikirleri uygulamaya koymak için ders süresini kullanırlar.
İşleri bu şekilde yapmak eğitim dünyası için nispeten yenidir. Bu modeli kullanarak, öğretmenler öğrencilere yeni bir konuya odaklı ev ödevi verir, ardından rehberli grup çalışması, eleştirel düşünme ve pekiştirme için ders zamanı kullanılır. Ters Yüz Eğitimde öğretmenin rolü önemlidir çünkü sınıfın kültürünü belirler. Doğrudan eğitim vermek yerine, öğretmen daha çok kolaylaştırıcı rol üstlenir ve öğrencilere bireyselleştirilmiş öğrenme sağlar. Bu farklılaşmanın gerçekleşmesine ve öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir eğitim almalarına izin verir. Aynı zamanda öğrencilere kararlarını kendi başlarına alma ve daha eleştirel düşünme fırsatı sağlar.
Gamification ile Öğrenme
Gamification, bir adım geri atarak oyun bileşenlerinin hayatın diğer yönlerine uygulanmasını ifade etmektedir. Eğitimde oyunlaştırma söz konusu olduğunda bununla birlikte nihai amaç öğrencilerin ders materyali ile daha fazla etkileşim kurmasını sağlamaktır.
Düzgün bir şekilde uygulandığında eğitimde oyunlaştırmayla ilgili stratejiler inanılmaz faydalar sağlayabilir. Bilişsel gelişim, öğrenci katılımı, erişilebilirlik, ödevi tamamlama, sınıftan zevk alma ve eğitimin geri dönüşümünde önemli artış sağlanmaktadır. Geleceğin Eğitim Sistemi Edubook
Geleceğinizi garanti altına almak ve bütün gelişmeleri yakından takip etmek için Edubook her an sizinle! Başta eğitim olmak üzere kişisel gelişim, hobi, ilgi alanınıza uygun içerikleri ile her an yanınızda olan Edubook sizi birden fazla maliyetten kurtaracaktır.
Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.
Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.
Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.
Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.
Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?
Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.
Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.
Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?
Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.
Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.