Dijital Kitaplardan Nasıl Ek Gelir Elde Edilebilir?
Edubook, bünyesinde bulunan eğitmenlerin sağladığı dijital kitap ile ek gelir elde etmesine imkan tanımaktadır.
Dijital Kitap Ve Dijital Kitabı Hazırlayıp Satma
Her insanın hayata dair aktarabileceği bir bilgisi mutlaka bulunmaktadır. Her bilgi belirli bir değere sahiptir ve bu bilgiler özellikle gelecek nesillere ışık tutar. Bilgi denilince akla ilk gelen araç kitaplardır. Kitaplar bilginin en güzel halini içerisinde barındırır. Ancak giderek dijitalleşen dünyada kitaplar ikinci plana atılmaktadır. Bu noktada çağımıza ayak uyduran ve bilgiyi olabilecek en hızlı şekilde bireylere sunan dijital kitaplar ortaya çıkmıştır. Dijital kitap nedir? Sorusunun cevabı şu şekilde verilebilir; Dijital kitap, özellikle genç nesillerin çağa ayak uydurarak bilgiye en hızlı şekilde erişim sağlamasına imkan tanımaktadır. Aynı zamanda her dijital kitap yazarı bu yol üzerinden ek gelir elde edebilmektedir. Bilgiye hayatın her alanında ihtiyaç vardır. Çünkü hayat aslında insanın bilgiyi tecrübe etme şeklidir. Bu sebepten kitaplar hiçbir zaman eskimemektedir.
Dijital Kitaplardan Nasıl Ek Gelir Elde Edilebilir?
Edubook, bünyesinde bulunan eğitmenlerin sağladığı dijital kitap ile ek gelir elde etmesine imkan tanımaktadır. Her insan mutlaka hayatı boyunca bir alanda gelişmekte ve uzmanlaşmaktadır. Bu alanların eğitime dönüştürülmesi gelecek nesillere katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda edubook gelecek nesiller ile doğrudan bağlantı kuracak dijital kitapların ortaya çıkarılmasına ve sunulmasına hizmet etmektedir. Edubook üzerinde eğitmen olan ve kendi dijital kitabını yayınlamaya başlayan her birey belirli düzeylerde gelir elde etme imkanına sahiptir. Sistem üzerinde yayınlanan ve tercih edilerek alınan kitaplardan ek gelirlerin elde edilmesi sağlanmaktadır. Dileyen her birey edubook üzerinde eğitmen olarak dijital kitap yayınlamaya başlayabilmektedir. Kendi kitabını oluşturmak ve bundan düzenli olarak gelir elde etmek her insanın ekonomisine katkı sağlamaktadır. Üstelik dijital kitapların herhangi bir baskı maliyeti bulunmadığından eğitmen sadece bilgisini sermaye olarak ortaya koyabilmektedir. Bu sayede dijital kitap satışı için herhangi bir şekilde para harcanmasına gerek kalmamaktadır.
Dijital Kitap Nasıl Hazırlanır?
Dijital kitap hazırlama, geliştirilen sistemler ile son derece basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Edubook üzerinden dijital kitapların hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanmasına imkan tanınmaktadır. Dijital kitap oluşturmak için bilgileri derlenmesi ve ilgili alanlara sayfalar halinde girilmesi yeterli olmaktadır. Ardından belirlenecek olan kapak fotoğrafı ile dijital kitaplar satışa sunula bilmektedir. Dijital kitapların hazırlanması ve satışa sunulması için herhangi bir teknik bilgi ya da beceriye ihtiyaç duyulmamaktadır. Dijital kitaplar ile gelecek nesillere bir iz bırakmak için yapılması gereken tek şey doğru adımların izlenmesini sağlamaktır.
Çocuklar İçin Doğru Kitaplar
Okuma alışkanlığı küçük yaşlardan itibaren başlamalıdır. Aksi halde çocuklar hayatlarının sonraki evrelerinde bu alışkanlığı hiçbir şekilde edinememektedir. Ancak bu noktada anne ve babalar çocuklarının hangi kitapları okuması gerektiğine karar verememektedir. Özellikle okumaya yeni başlamış olan çocuklar için okunan kitaplar hafızada kalıcı bir yere sahip olmaktadır. Edubook her ebeveynin kendi çocukları için özel olarak kitaplar oluşturmasına imkan tanımaktadır. Bu sayede anne ve babalar çocuklarının okudukları kitapları kendileri belirleyebilmektedir. Bu durum hem anne ve babalar için hem de çocuklar için unutulmaz ve sonsuz bir anı olurken, çocukların kitap okuma alışkanlığını da pekiştirmektedir. Anne ve babalar çocukları için kitaplar hazırlarken, kitap içerisinde yer alacak kahramanları, hikayenin gidişatını ya da kitabın içerisinde yer alacak olan resimleri kendileri belirleyebilmektedir. Bu sayede içlerinde herhangi bir şüphe olmadan çocuklarının ilgi alanına uygun kitapları okumasını sağlayabilmektedir. Yeni nesil dijital alışkanlıklarda çocuklara doğru okuma alışkanlığının kazandırılması dijital kitaplar ile mümkün olmaktadır.
Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.
Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.
Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.
Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.
Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?
Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.
Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.
Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?
Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.
Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.