Uzaktan Eğitim Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Uzaktan eğitim, bizler için bir fırsat mı, uzaktan eğitim nasıl çalışır? Bu yeni model sistem kafalarda oluşan bu sorularla birlikte geldi.

Uzaktan eğitim, bizler için bir fırsat mı, uzaktan eğitim nasıl çalışır? Bu yeni model sistem kafalarda oluşan bu sorularla birlikte geldi. Bu yazımızda sizlere Uzaktan eğitimin nasıl olduğunu bu işi yıllardır yapan Edubook ile anlatacağız. Edubook uzaktan eğitim sistemini yıllardır kullanıyor ve problemleri aşalı uzun zaman oldu. Nitekim Edubook sadece çevrimiçi eğitim materyali değil aynı zamanda çevrimdışı da kullanılabilen bir uzaktan eğitim aracıdır. Online eğitim insanlar için mekân ve zaman sınırlarını ortadan kaldırıyor. Ancak bu alışılan eğitim anlayışlarında farklılaşmayı da gerekli kılıyor. Geleneksel yöntemler artık bizim hızımıza yetişemiyor.

Artık insanların tek bir sınıfa doluşup saatlerce bir insanı dinlemeleri gerek kalmadı. İnternet üzerinden istedikleri yerde, istedikleri zamanda ve istedikleri kişiden eğitim alabiliyorlar. Bu sayede yorgun bir günün ardından koşturarak dersin yapılacağı yere yetişmeye gerek kalmıyor. İnternetin olduğu her yer bir sınıfa dönüşüyor.

Peki Uzaktan Eğitim Nasıl Gerçekleşiyor?

Uzaktan eğitim, geleneksel yöntemlerden farklı bir eğitim anlayışına sahiptir. Klasik eğitim bütün öğrencileri aynı kalıba koyan etkisiz bir öğrenme süreci sunuyor. Ancak uzaktan eğitimle öğrenciler Gamification (Oyun ile öğrenme) yöntemi ile oyunlar oynayarak konuları çalışıyorlar, daha sonra Tersyüz öğrenme ile hocaları eşliğinde bu konuları tekrar ederek bilgilerini pekiştiriyorlar. Bu yöntem sayesinde kalıcı öğrenme destekleniyor. Yani, kişiye özel bir eğitim yöntemi gerçekleştiriliyor.

Geleneksel ve Uzaktan eğitim farklılıkları nelerdir?

Geleneksel yöntemlerle eğitimle öğrenciler hiçbir zaman kendi yeteneklerine uygun eğitimi alamıyor ve kapasitelerini verimli kullanamıyorlar Edubook ile uzaktan eğitim, öğrencilere ve öğrenmek isteyen herkese kendi ilgi alanlarına göre alanında uzman kişilerin hazırladığı içeriklere ulaşmalarını sağlıyor. İçerikleri oyunlar ile eğlenceli hale getirerek aktif öğrenmeyi destekliyor. Daha sonra hocalar eşliğinde pratik yaparak öğrenme pekiştiriliyor.

Edubook ile Öğrenci ve Öğretmen Olmak

Edubook ile Öğrenci ve öğretmen olmak Edubook’ta uzaktan eğitimlere katılabilir aynı zamanda, uzman olduğunuz bir konuda eğitim de verebilirsiniz. Bu sayede hem insanlara kendi uzmanlık alanınızda yardımcı olur, hem de kazanç elde edebilirsiniz. Öğretmenler ve alanında uzman kişiler bu platform üzerinde uzaktan eğitim videolarını ve içeriklerini paylaşabilir. Bu içeriklerden faydalanmak isteyen insanlarla daha hızlı etkileşime girebilirler. Ayrıca kişisel gelişim, eğitim, hobi, ve diğer ilgi alanları ile ilgili her seviyeden içeriğe bu platformdan ulaşabilirsiniz. Depolama sınırı olmadan. Daha kolay arşivleme olanakları ile ses, video ve fotoğraflarınızı tamamen dijital bir ortamda her daim elinizin altında güvenle beklediklerinden emin olabilirsiniz. Edubook en etkili online eğitim yöntemleri olan Gamification ve Tersyüz Eğitim yöntemleri ile kolay, hızlı, eğlenceli ve kalıcı bir eğitim süreci sunuyor.

Özet

Edubook tek bir platformda hem öğrencilere kendi ilgi alanları doğrultusunda kaliteli, eğlenceli ve kalıcı eğitim alma imkânı sunuyor. Hem de Öğretmen ve alanında uzman eğitmenlere depolama sorunu ve baskı maliyetleri olmadan kaliteli, eğlenceli ve hızlı eğitim verme imkânı sunuyor. Uzaktan eğitim vermek isteyen herkes Edubook’ta yer alabilir. Tersyüz öğrenme ve Gamification gibi bilimsel yöntemler kullanan Edubook’ta siz de ders verebilir ve gelir elde edebilirsiniz. Edubook’un tek bir platformdan bütün içeriklere ulaşmak gibi daha birçok farklı avantajlarına. Edubook.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.