Fransızca Nasıl Öğrenilir? Online Fransızca Eğitimi

Fransızca öğrenmek günümüzde oldukça rağbet görmektedir. Bu dilin öğrenmede popüler olması aslında anlaşılır nedenlere dayanır.

Fransızca Öğrenmek Zor Mu?

Fransızca öğrenmek günümüzde oldukça rağbet görmektedir. Bu dilin öğrenmede popüler olması aslında anlaşılır nedenlere dayanır. İngilizcenin evrensel bir dil olmasının yanında, Fransızcada artık sıkça öğrenilen bir lisan haline gelmiştir. Çünkü Fransızcayı bilmek aslında birçok alana hakim olmayı da beraberinde getirir.
Fransızca öğrenmek için üniversite mezunu  ya da belli bir tahsil düzeyinde olmak gerekli değildir. İsteyen veya bu dili öğrenme gereksinimi duyan herkesin belli bir süre zarfında öğrenebilmesi mümkündür. Hatta oldukça kolaydır. Online Fransızca eğitimi alarak hem Fransızca öğrenebilir hem de bu dilin kültürüne hakim olabilirsiniz. Çünkü yeni bir dil öğrenmek insanın hem belleğini hem de bilgi alabilme ağlarını genişletmeye yarar.

Fransızca Ne İşe Yarar?

Fransızca modern dünyanın getirileri arasında bir döngüye sahiptir. Günümüzde mezun olan ya da bir işe girmek isteyen hemen herkesin yabancı dil bilmesi beklenir. Bu beklenti iş verenler tarafından belirlenmiş olsa da aslında çalışan açısından da birçok artı sağlar. Bilinen dil sayısı arttıkça statü ve meslekte kariyer ilerlemesi kolay olabilmektedir. Fransızca öğrenmiş olmak yalnızca kariyer anlamındaki zorunlulukların giderilmesine yardımcı olmuyor. Aynı zamanda ülkeler arası seyahatlerde, araştırmalarda, sanat galerisi incelemelerinde, sanat tarihi ile ilgilenenler için de daha onlarca alanda kişiye yarar sağlar. Zira sanat eserlerinin anlatımı, çok bilinen öykülerin dili ağırlıklı olarak Fransızcadır.

Fransızca Konuşan Ülkeler

Fransızca dili yalnızca Fransa’da kullanılmıyor. Birçok Afrika ülkesinde de kullanılan bir dil olma özelliğine sahiptir. Hatta Dünya genelinde Fransızca konuşan ülkeler ve eyaletler öylesine çoktur ki bu çoğu zaman birçok kişi tarafından bilinmez.
Fransızca konuşan ülkeleri sıralamak gerekirse;


● Fransa
● Kanada
● Kongo DC
● Madagaskar
● Kamerun
● Fildişi Sahili
● Nijer
● Burkina Faso
● Senegal
● Mali
● Çad
● Gine
● Ruanda
● Belçika
● Burundi
● Benin
● Haiti
● İsviçre
● Orta Afrika Cumhuriyeti
● Kongo Cumhuriyeti
● Togo
● Gabon
● Cibuti
● Ekvator Ginesi
● Komorlar
● Lüksemburg
● Seyşeller
● Monaco
● Vanuatu
● Martinik olmak üzere şemalandırılabilir.


Resmi dil olarak Fransızcayı kullanan bu ülkelerin birçoğu gelişmiş ülkelerdir. 

Fransızca Kelimeler

Türkçe’de beş bine yakın Fransızca kelime vardır. Ancak bu kelimelerin bazılarını gün içinde pek çoğumuzun kullanıyor olmamıza rağmen bu kelimelerin hangi kelimeler olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Bunlardan bazılarını sayacak olursak; abajur, vizyon, şantaj, tuvalet gibi kelimeleri söyleyebiliriz.
Fransızcayı öğrenmeye başlayacağınızda ise ilk olarak temel düzeydeki kelimeler karşınıza çıkar. Günlük hayatta sıkça kullanılan ve kısa kelimeleri bilmek aslında basit gibi görünse de bir temel öğrenmeye katkı sağlar. Daha sonra öğreneceğiniz kelimeler ve dil bilgisi bunların üzerine kurulur. 
Örneğin; günaydın-bonjour, iyi akşamlar-bonsoir, evet-oui, hayır-non gibi kelimeler Fransızca ’ya örnek günlük konuşma dili içindeki kelimelerdir.

Online Fransızca Eğitimi

İyi bir Fransızca eğitimi alarak, zor olarak nitelendirilen bu dili gayet keyifli bir biçimde öğrenebilirsiniz. Fransızca öğrenmeniz gerekiyor ya da sadece kişisel anlamdaki gelişiminiz için dil öğrenme isteğinizi varsa Edubook en doğru adrestir. Siz bir Fransızca eğitmeni iseniz Edubook’ta öğretici olarak yer alabilirsiniz. Kendi eğitim materyallerinizi Edubooklaştırabileceğiniz gibi size sunulan dijital araçlarla eğitimi interaktif hale getirecek Edubooklar hazırlayabilirsiniz. Sitemiz gelişen eğitim teknolojileri üzerine kurulmuş yenilikçi bir alt yapıya sahiptir. Eğitmen kadrolarımızda kendini geliştirmiş ve yeni bir dil öğretirken hafızada kalıcı teknikleri öğreten profesyonel kişiler yer alır. Ücretsiz eğitmen kaydı oluşturarak ek kazanç elde etmeye  başlayabilirsiniz. Kariyerinizde ilerlemek ve eğitmenlik hayatınızı sitemizde de sürdürmek için https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen-basvuru linkine hemen tıklayın.

İlgili Yazı Online İngilizce Öğrenmek

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.