Adobe Illustrator Nedir ve Ne için Kullanılır?

Adobe Illustrator Adobe firmasının geliştirdiği bir programdır. Vektörel tabanlı olması, grafik tasarımları ve çizgi hattı oluşturma detaylarında oldukça kolaylık sağlar.

Adobe Illustrator Nedir?

Adobe Illustrator Adobe firmasının geliştirdiği bir programdır. Vektörel tabanlı olması, grafik tasarımları ve çizgi hattı oluşturma detaylarında oldukça kolaylık sağlar. Gelişmiş ve profesyonel çizimleri ortaya çıkarmayı sağlayan program dünya çapında kullanılmaktadır. Özellikle görsel çalışmalar yapanlar, sanatçılar, film ve animasyon gibi projeler üzerinde çalışan herkesin başvurduğu bir programdır. Dijital ortamlarda kullanımının yaygın olması, sektörde lider bir program olarak Adobe Illustrator aslında yazılım programıdır. Ancak diğer yazılım programlarından daha üstün standartlara sahip olması; sadece yazılım değil, çizgisel odaklı yazılım olmasından kaynaklanır. 
Adobe Illustrator ile görsel anlamda istenen boyutta ve nitelikte tasarımlar yapılabilir. Çizimi yapılan bir obje veya karakterin boyutu ne olursa olsun yüksek kalitede bir netlik elde etmek mümkündür. Bu nedenle uygulama, görsel tasarım otoritelerince de tercih edilmektedir. Günümüzde meslek bazında ya da amatörce çizimler yapmak için de tercih edilen programı, eğitim alan herkesin kullanabileceğini ifade etmek gerekir.

Illustrator Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

Adobe Illustrator temelinde iki boyutlu çizim yapılan bir programdır. Ancak kalitesi ve çözünürlüğünün yüksek olması sayesinde üç boyutlu gerçekçilikte çizimler ortaya çıkarmak mümkündür. Bunun için de bu alanda eğitim alarak profesyonelleşmek elzemdir. Elbette ki eğitimler seviye bazında değerlendirilir. Yani bir günde tüm teorik ve uygulamalı bilgileri edinmiş olmak söz konusu olmaz. Hiçbir işte bu denli kısa bir zamanda uzmanlaşmak mümkün değildir. Fakat bazı hususlarda dikkatli olmak ve düzenli olarak çizimler yapmak belli bir süre sonra Illustrator’e hakimiyetinizi sağlayacaktır.
Başlangıç düzeyinde bilgisayar kullanmayı bilen herkes Adobe Illustrator öğrenebilir. İşinde disiplinli, her yenilik ve güncel bilgilerle ilgili olan deneyimli her eğitmen sizi çok üst kademelere taşıyacaktır. Uygulamalı ve sık sık pratikler yaparak çalışma haline kalmak öğrendiklerinizi de pekiştirecektir. Zira programın her detayını keşfetmek adına araştırmaya meraklı olmanız gerekir. Bu sayede 1 ay içerisinde çok fazla yol almış olursunuz. İleri seviye bilgi sahibi olmak biraz da tecrübe ile orantılıdır. Kişilerin öğretilenleri zihnen ve algılama açısından ne şekilde belleklerine kaydettiklerine göre değişkenlik gösterebilir. Fakat bu süreç çok daha kısa da olabilir.

Adobe Illustrator Özellikleri

Adobe Illustrator grafik ve site tasarımı, site ara yüzü geliştirme, kartvizit, afiş, logo tasarımı ve banner oluşturma gibi pek çok alanda kullanılmaktadır. Özellikle kurumsal ve marka kimliği çalışmalarının her adımında bu programdan faydalanılır. Adobe Illustrator böylesine yaygın bir kullanıma sahip olması, hazırlanan projelerin ölçeklendirilmesinde hiçbir sorun çıkarmayacak olmasındandır. Örneğin; bir firma için banner tasarımını ya da bir markanın kartvizit çalışmasında kullanılan yazıları ve görselleri baz alalım. Bu görüntüler küçük bir şekilde basılsa veya büyük boyut olarak ölçeklendirilse de asla bir bozulma oluşmaz.
Adobe Illustrator her kesimden ve her statüden kişi ve kurumların/kuruluşların kullanabileceği vektörel bir programdır.

Online Adobe Illustrator Eğitimi

Adobe Illustrator kullanabilmek ve bu sayede ortaya şahane işler çıkarmak sanıldığı kadar zor değildir. Dijital materyallerin hazırlandığı ve satışa sunulduğu Edubook’ta Adobe Illustrator öğretenler ile öğrenmek isteyenleri biraraya getiriyoruz.
Adobe Illustrator eğitmeni olarak hizmet veriyorsanız siz de aramıza hemen katılabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz eğitim materyallerini satışa çıkararakeEk gelir elde edebilir ve donanımlarınız ile birçok katılımcıya da ilham olabilirsiniz. Adobe Illustrator öğreticileri kendi mesleki yaşamlarına tecrübe katıp popülerliklerini de sağlamış olurlar. Ücretsiz eğitmen olmak için https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen-basvuru adresinden kaydınızı oluşturabilirsiniz.

İlgili Yazı Grafik Tasarım Nedir?

İlgili Yazı Karakter Tasarımı Nasıl Yapılır?

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.