Edubook / Yeni Nesil Eğitim Platformu

BLOG

Edubook Blog Yazılarımız.

Öğrenimde Devrim: Çocukların öğrenme deneyimlerinin özelleştirilmesi

Öğrenimde Devrim: Çocukların öğrenme deneyimlerinin özelleştirilmesi Çocuklar, her birinin farklı yeteneklere, ilgi alanlarına ve öğrenme stillerine sahip olduğu bireysel varlıklardır.

Devamını Oku

Yenilikçi Pedegoji: Etkili Öğrenme İçin Etkileşimli Kitaplardan Yararlanma

Yenilikçi Pedegoji: Etkili Öğrenme İçin Etkileşimli Kitaplardan Yararlanma Eğitim sürecinin en önemli unsurlarından biri etkili öğrenmedir. Etkili öğrenme, bilginin kalıcı olarak öğrenilmesi ve uygulanabilmesidir.

Devamını Oku

Eğitim Teknolojilerinde Etkileşimli Materyallerin Öğrencilere Olumlu Etkileri

Eğitim Teknolojilerinde Etkileşimli Materyallerin Öğrencilere Olumlu Etkileri

Devamını Oku

İnternetten Ders Çalışma Teknikleri

İnternet, öğrenciler için büyük bir kaynak olarak kabul edilmektedir. Özellikle son yıllarda internetin yaygınlaşması ile birlikte, öğrenciler ders çalışma teknikleri konusunda çeşitli fırsatlar elde etmektedir.

Devamını Oku

İnternette Hazırladığınız Eğitimi Nasıl Satarsınız?

İnsanların evden çıkmadan alışveriş yapması ve şirketlerin online toplantılar düzenlemesinin yanında, öğrenim ve şahsi inkişaf endüstrisi de fazlaca değişti. Sadece örgün öğrenim değil şahsi inkişaf amaçlı eğitimler de online olmaya başladı.

Devamını Oku

Hızlı İngilizce Öğrenme Teknikleri 

Dijital eğitim imkânlarından faydalanabilmek için gerekli olan hazırlıkları tamamlamak önemli bir aşamadır. Eğitim imkânları her geçen gün arttırılarak o İngilizce öğrenmek isteyen insanlar için çeşitli imkânlar oluşturulur. 

Devamını Oku

İnternetten Eğitim Nasıl Alınır

Dijital eğitim zaman sınırı olmayan ve fiziksel bir yeri gerek duyulmayan öğrencilerin ve eğitmenlerin farklı yerlerde oldu internet erişimine sınırsız sahip olan herkesin kendi seçeceği herhangi bir ortamda bilgisayar tablet akıllı televizyon ya da akıllı telefon gibi araçlarda eğitim alabileceği online platformdur.

Devamını Oku

Hazırladığınız Kursları En Hızlı Pazarlama Teknikleri

Pazarlama her zaman başarılı bir iş hayatının ayrılmaz bir parçası olmuştur. Her girişimci, ürünlerini ve hizmetlerini pazarlamak için dijital pazarlamaya ihtiyaç duyar. Pazarlama, daha geniş bir kitleye ulaşmanızı, satışları ve marka bilinirliğini artırmanızı sağlar. Tüm bunlardan dolayı, başarılı bir pazarlama kampanyası farklı beceriler gerektirir.

Devamını Oku

Dijital Dünyada Gelişim Sağlamak İsteyenlere Öneriler

Günümüzde dijital dünyanın etkileri oldukça büyüktür. İnternet, sosyal medya, mobil cihazlar ve çok daha fazlası, herkesin hayatının ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Dijital dünyada gelişim sağlamak isteyenler için, öncelikli olarak güncel teknolojik gelişmeleri takip etmek çok önemlidir.

Devamını Oku

Sınavlara Hazırlık Aşamasında İnterneti Kullanmanın Yararları

Sınavlar, özellikle öğrencilerin stres olmasına sebep olurken dijital eğitim evinizde istediğiniz saatte stres olmadan alabilme imkânı sağlıyor. Ayrıca alınacak olan derslerin online bir şekilde olması istenilen saatlerde ders çalışma imkânı verdiği için önemli hale geliyor.

Devamını Oku

Dijital Eğitim Sizi Zirveye Taşır

Öğrencilerin eğitimlerinin daha kaliteli olmasına katkı sağlayan dijital eğitim etkili bir şekilde öğrenmeyi temel almıştır. Özellikle son yıllarda önemi bir hayli artan ve çağımızın gerekliliklerinden olan dijitallik eğitime de yansıdığı için bu kapsamda ailelerin de seçimlerini bu şekilde yapmaları oldukça önemlidir.

Devamını Oku

Dijital Eğitim Almanın Faydaları  

Dijital eğitim almanın birçok faydası vardır. Öncelikle, dijital eğitimin maliyeti çok daha düşüktür. Bu, özellikle öğrenciler için çok önemlidir. Ayrıca, dijital eğitim, farklı zamanlarda mevcut olma özelliğine sahiptir.

Devamını Oku

İnternetten Herhangi Bir Konuda Nasıl Eğitim Alınır? 

Dijital eğitim alanında çeşitli fırsatlar oluşturularak bireylerin istenilen düzeyde eğitim almaları sağlanır. Sadece yabancı dil eğitimi konusunda değil kendini geliştirmek isteyen bir çok birey için çeşitli imkanlar oluşturulmuştur.

Devamını Oku

Dijital Eğitim Nedir?

Dijital eğitimin en büyük faydası öğrenciler arasında eşitliğin sağlanmasıdır. Pandemi sürecinde tüm eğitimler Zoom üzerinden gerçekleştirilirken pek çok öğrenci evinde bilgisayar ya da internet bağlantısı bulunmadığı için mağduriyet yaşamıştır. Bu gibi durumların ortadan kalkması için devlet tarafından düğmeye basıldı.

Devamını Oku

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Devamını Oku

Dijital Eğitim Platformu

Dijital eğitim platformları öğrencilerin eğitimlerini görebilmesi açısından oldukça önemlidir. Uzman eğitmenlerin canlı yayınla dijital yayın yapması ve bu sayede eğitim öğretimin aksamadan gerçekleştirilmesi yalnızca dijital eğitim platformu sayesinde mümkün olmaktadır.

Devamını Oku

Dijital Eğitim Neden Önemlidir?

Eğitimin tamamen dijital platformlara taşınması pek çok açıdan oldukça büyük önem taşımaktadır. Bunlardan ilki dijital eğitimin önemi sıralamasında da ilk sırada yer alan eğitimde fırsat eşitliğidir.

Devamını Oku

Dijital Eğitim Nasıl Yapılır?

Dijital eğitimin faydaları hem öğrenciler hem de öğretmenler için olmak üzere ikiye ayrılır. Öğrenciler için faydaları yukarıda da belirtildiği üzere canlı yayınlanan dersleri ders bitiminde en baştan izleme fırsatını sunmasıdır.

Devamını Oku

Dijital Çantada Neler Var?

Dijital çantalarda ders materyalleri, ders notları, videolar ve testler yer almaktadır. Dijital çantalar öğrenciler için oldukça büyük kazanımlara sahiptir.

Devamını Oku

Dijital Çanta Nedir?

Dijital çanta da tam olarak bu noktada öğrencilere en büyük destek ve fırsatları sunmaya başladı. İnternet üzerinden alınabilecek tüm videolu içerikler ve testleri barındıran bu çantalar sayesinde pek çok öğrenci rahat bir nefes aldı.

Devamını Oku

Dijital Çanta ile Eğitim

Fiziki defter ve kitapların yer aldığı ağır çantaların yerini kimi zaman cep telefonlarına bile sığan digital çanta kavramının almasına olanak sağladı.

Devamını Oku

Yeni Nesil Dijital Kütüphane

Herkesin kolay bir şekilde kitaplara ulaşmasını sağlayan dijital kütüphane kültür seviyesini artırmayı hedeflemektedir.

Devamını Oku

Dijital Kütüphane Nedir?

İnternet, hayata girmesiyle pek çok değişim ve gelişimi de beraberinde getirdi. Veri kaydı ve güvenliğinin sağlanabildiği dijital kütüphane sistemi muhteşem bir kolaylık sağladı.

Devamını Oku

Dijital Eğitim Nedir?

 İleri teknoloji ürünü bir eğitim platformu olan Edubook platformunda, anaokulundan, hazırlık sınıfına, bütün sınıf ders destek programları ve digital eğitim ürünleri bulunmaktadır.

Devamını Oku

Dijital Kütüphane Nedir? Avantajları Nelerdir?

Kütüphanelerde bazı kitaplar sınırlıdır. Sınırlı olan kitaplara da talep fazla olabilir. Ancak digital kütüphane gibi yerlerde bu sorunlarla karşılaşılmaz. Aynı kitaba binlerce kişi dilediği zaman ulaşabilir.

Devamını Oku

Eğitimde Dijitalleşme

Günümüzde teknoloji giderek gelişmektedir. Pek çok sektörde kendine yer edinen teknoloji eğitimde de kullanılmaya başlanmıştır. Artık eğitimde dijital çağa geçilmiştir. Dijitalleşmenin sunmuş olduğu katkılar sayesinde öğrencilere en uygun öğrenme deneyimi yaşatılmaya başlanmıştır.

Devamını Oku

Dijital Kütüphane

Geleneksel kitapların dijital kütüphane özellikleri ve dijital mecralardan yararlanılarak, çeşitli aygıtlar kullanılarak görüntülenen kitap ya da kitap vermesi olarak karşımıza çıkan bilgilerden oluşan ve çoklu ortamlarda okunmasını ve yararlanılmasını sağlayan bir kitap olarak karşımıza çıkmaktadır.

Devamını Oku

Dijital Eğitim

Eğitim hayat boyu devam eden en değerli kültür birikimidir. Dijital eğitim teknoloji olanaklarından yararlanarak bulunduğu yerden öğrenme sistemidir.

Devamını Oku

IELTS Sınavı Nedir?

IELTS sınavı, İngilizce’nin kullanıldığı ülkelerde okumak veya çalışmak isteyen kişilerin İngilizce seviyelerini belirlemek için tasarlanmış bir sınavdır. Birçok ülkede uygulanmaya başlayan uluslararası bir sınavdır. IELTS, Cambridge Üniversitesi, Birleşik Krallık, British Council ve Avustralya’nın ortak mülkiyetindedir.

Devamını Oku

KPSS Nedir? KPSS Sınavı Hangi Bölümlere Ayrılır?

KPSS, Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak bilinir. ÖSYM tarafından hazırlanan bir sınav olarak öne çıkıyor ve her yıl devlet kurum ve kuruluşlarına personel alımı için yapılıyor.

Devamını Oku

Tıbbi Terminoloji Nedir ve Neden Önemlidir?

Tıbbi terminoloji sağlık alanlarında hastalık, işlemler ve anatomik yapıların tanımlanması için kullanılan ortak terimleri inceleyen bilim dalıdır. Temelleri ise Antik Yunan'a dayanır. Anatomik tıp terimleri ilk olarak 1895 yılında İsviçre'de düzenlemeye tabii tutulmuştur. Sonrasında ise, farklı ülkelerde gerçekleştirilen toplantılarla bu alanda kullanılan terimlerde sadeleştirmeye gidilmiştir. Latince temel alınarak yaklaşık 30.000'den fazla terim 4500'e kadar indirilmiştir.

Devamını Oku

En Çok Kullanılan Excel Formülleri

Excel formülleri, Excel kullanıcıları için pratik çözümler sağlar ve kullanıma yardımcı olur. Program Microsoft

Devamını Oku

AYT Coğrafya Konuları Nelerdir?

AYT Coğrafya alan yeterlilik sınavlarında yer alan derslerden biridir. AYT sınavına hazırlanacak olan kişilerin Coğrafya konularını

Devamını Oku

ALES Nedir? Hangi Dersler Var?

ALES, Akademik personel ve lisansüstü eğitimi giriş sınavı diye adlandırılır. Kişilerin akademik alanda kariyer yapmaları için bu sınava

Devamını Oku

10. Sınıf Tarih Konuları

10. sınıf Tarih konuları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenir. Müfredatta söz konusu 7 ünite bulunur. Bu konular: Yerleşme ve

Devamını Oku

Aile Danışmanlığı Nedir? Ne İşe Yapar?

Aile danışmanlığı, aile danışmanları tarafından verilen bir tür danışmanlık hizmetidir. Bu hizmette bireylerin aile içerisindeki

Devamını Oku

Sanat Terapisi Nedir?

Sanat terapisi, sanat alanında yer alan yöntemler kullanılarak kişinin duygusal ve zihinsel rahatlamasını sağlayan işlemler bütünüdür.

Devamını Oku

Web 3.0 Nedir? Web 1.0 ile Web 2.0 ve Web 3.0 Arasındaki Fark

Web 3.0, yazılım dünyasında sürekli olarak gördüğümüz yapay zekanın internete uyarlanması olarak tanımlanabilir. Bu noktada

Devamını Oku

Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı beslenme günümüzde birçok kişinin kilo verme sürecine başvurmasıyla öğrenilen bir durum haline geldi. Sağlıklı beslenme

Devamını Oku

Bilişim Teknolojileri Nedir?

Bilişim teknolojileri son yıllarda ilgi çekici meslek gruplarından biri olarak dikkat çekmeye başladı. Birçok kişide bu kapsamda iş sahibi oldu.

Devamını Oku

Coğrafya Nedir? Coğrafya İklim Elemanları

Coğrafya eğitim sistemimizde en önemli derslerden biridir ve genel kültür açısından son derece önemlidir. Coğrafya, nesnesi olarak

Devamını Oku

Felsefe Akımları Kısaca

Felsefe akımları birçok kişi için önemli olan düşünce tarihinin temel yapıtaşları olarak bilinen ana felsefi akımlardır. Felsefe

Devamını Oku

Metaverse Dünyasında Eğitime Bugünden Bir Projeksiyon Çizmek

Bugünlerde tüm mecralarda ''Metaverse'' kavramını sıklıkla duyar olduk. Özellikle de Facebook’un ismini ''meta'' olarak değiştirmesi

Devamını Oku

TOEFL Nedir?

TOEFL tüm dünyada geçerli olan ve bir dil yeterlilik sertifikası olarak İngilizce bilgisini test eden bir sınav çeşididir.

Devamını Oku

Derin Öğrenme Nedir?

Derin öğrenme son yıllarda birçok kişi için yabancı bir kavram olarak dikkat çekti ve kişisel gelişim kurslarındaki yerini aldı.

Devamını Oku

Finansal Yönetim Kavramı Nedir?

Finansal yönetim bir uygulama türü bütünüdür. Ekonomik anlamda yapılması gerekenleri ifade etmektedir. Olması gereken para faaliyetlerini

Devamını Oku

After Effects Nedir Ne İşe Yarar?

After Effects birçok teknoloji meraklısının merak ettiği konulardandır. Kendi içinde teorik ve pratik bilgi ister. Ne amaçla

Devamını Oku

Web 2.0 Araçları Nedir? Web 2.0 Araçları Örnekler

Web 2.0 araçları kullanıcıların içerik geliştirmesine olanak tanıyan, kullanıcılar arasında bilgi ve fikir alışverişini

Devamını Oku

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Nedir?

Öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı öğretme ve öğrenme sürecinin tasarlanması, yürütülmesi ve değerlendirilmesinde kullanılan bir sistemdir.

Devamını Oku

Öğrenciler İçin Ders Uygulamaları

Ders uygulamaları uzaktan eğitime geçilmesiyle daha da yaygın şekilde kullanılmaya başlandı. Öğrencilerin teknolojiyi kullanarak

Devamını Oku

Masal ve Hikâye Anlatıcılığı Nedir?

Masal anlatıcılığı, bilgilerin ve deneyimlerin güncel problemlere ışık tutmak amacıyla aktarılmasıdır. Aktarılan hikayeler,

Devamını Oku

İspanyolca En Çok Kullanılan 100 Kelime ve Anlamları

İspanyolca en çok kullanılan kelimeler kullanılarak yeni insanlarla tanışabilir ve İspanyol kültürünü tanıyabiliriz. Özgüvenimizin artması

Devamını Oku

Eğitim Teknolojileri Nedir?

Eğitim teknolojileri insan hayatında önemli bir yere sahip olan eğitim ve teknoloji öğelerinin bir araya gelmesiyle oluşuyor.

Devamını Oku

4.Sınıf Türkçe Konu Anlatımı Güncel

4.sınıf Türkçe konuları anlam bilgisi, yazım bilgisi, dil bilgisi, edebi türler ve söz sanatları olmak üzere 4 bölümden oluşuyor.

Devamını Oku

3. Sınıf İngilizce Konuları Neler? Konu Anlatımı

3. sınıf İngilizce konuları tanışma kelimeleriyle ve diyaloglarıyla başlıyor. Hem okulda hem evde kullanabileceğimiz kelimeler,

Devamını Oku

Sosyal ve Duygusal Öğrenme Becerileri Nedir?

Sosyal ve duygusal öğrenme eğitim ve psikoloji alanında önemli bir konudur. Sosyal duygusal öğrenme, diğer bir deyişle sosyal

Devamını Oku

Öğrenci Merkezli Eğitim Anlayışı

Öğrenci merkezli eğitim anlayışı öğrenci özelliklerini dikkate alarak öğrenme sürecini öğrenciye göre düzenler. Farklı kişilik özelliklerini

Devamını Oku

Senkron ve Asenkron Uzaktan Eğitim Nedir?

Senkron ve asenkron uzaktan eğitim, farklı mekanlarda iletişim teknolojilerinin kullanımı ile eş zamanlı etkileşime olanak tanır.

Devamını Oku

Dünyada Eğitim Sistemi Nasıl?

Dünyada eğitim sistemi her ülkeye göre farklılık gösteriyor. Ülkelerin birçoğu uzun süreli eğitimi tercih ederken 197 ülkenin 60’ında

Devamını Oku

Dijital Okuryazarlık Anlamı Nedir?

Dijital okuryazarlık akıllı cihazlar kullanılarak anlama, analiz etme ve bilgiyi bulma becerileri anlamına gelir. Ağ cihazlarının ve

Devamını Oku

Dijital Kütüphane Nedir?

Dijital kütüphane kaynaklarına bilgisayar ortamında ulaşılabilen bir kütüphane türüdür. Uluslararası standartlara göre oluşturulan bu

Devamını Oku

Web 2.0 Araçları İle Dijital Öğretim Materyali Hazırlama Kursu

Web 2.0 araçları ile dijital öğretim materyali hazırlama kursu somut ürünler üretmeye yarayan ürün odaklı bir çalışmadır.

Devamını Oku

Sürükleyici (immersive learning) Öğrenme Nedir?

Sürükleyici (immersive learning) öğrenme eğitimin daha sürükleyici hale getirilmesini sağlıyor. Salgın hastalık sebebiyle yüz yüze

Devamını Oku

Aktif Öğrenme Teknikleri Neler?

Aktif öğrenme konuşma, dinleme, okuma ve yazma olmak üzere 4 farklı yapıdan oluşur. Öğrencinin öğrendiği şeyi uygulamasına

Devamını Oku

21. Yüzyıl Becerileri Neler ve Gelecekteki Önemi

21. Yüzyıl becerileri eğitmenlerin öğretme etkinliğini arttırmaya ve bu sayede öğrencilerin daha iyi anlamalarına olanak tanır.

Devamını Oku

Zihin Haritaları Tekniği ile Öğrenme

Zihin haritaları fikir ve kavramları grafiksel olarak sunmanın bir yoludur. Bilgi yakalamak, toplamak ve yapılandırmak için

Devamını Oku

Uzaktan Eğitimde Kullanılan Faydalı Uygulamalar

Uzaktan eğitimde kullanılan uygulamalar pandeminin de etkisiyle giderek arttı ve hem öğrenciler hem de öğretmenler için çok

Devamını Oku

Öğrenme Stilleri Nelerdir? Öğrenme Sürecine Katkıları

Öğrenme stilleri öğrenme sürecine katkıda bulunur. Öğrenme süreci, uzun bir yolculuktur ve bu yolda birden fazla yöntem

Devamını Oku

Harmanlanmış (Karma) Eğitim Modeli Nedir?

Harmanlanmış öğrenme çevrimiçi öğrenme ve yüz yüze öğrenme unsurlarını harmanlayarak bir araya getiren bir öğrenme şeklidir.

Devamını Oku

Eğitimde Oyunlaştırma Metodu Nedir?

Eğitimde oyunlaştırma eğlendirerek öğretme amacı olan bir kavramdır. İnsanlar, işlerini severek yaptığında daha daha mutlu ve başarılı

Devamını Oku

Eğitimcilerin Kullanması Gereken 5 Dijital Uygulama

Eğitimcilerin kullanması gereken dijital uygulama ile sınıf yönetimi ve ders organizasyonu konularında daha başarılı olunabilir.

Devamını Oku

Eğiticinin Eğitimi Nedir?

Eğiticinin eğitimi öğrenciyle iletişimin artmasını ve öğrenciye aktarılan bilginin kalıcı olmasını sağlayan bir programdır.

Devamını Oku

Öğrencilerin Derse Katılımını Sağlama Yolları Etkili Öneriler

Öğrencilerin derse katılımını sağlama yolları hemen her öğretmenin büyük dertlerindendir. Çünkü sadece derste konuyu anlatmak

Devamını Oku

Ters Yüz Öğrenme (Flipped Learning) Nedir?

Ters yüz öğrenme tekniği, diğer isimleriyle flipped learning ya da inverted learning son yılların popüler eğitim modellerindendir.

Devamını Oku

Uzaktan Eğitimin Öğretmenler Üzerindeki Etkisi

Uzaktan eğitimin öğretmenler üzerindeki etkisi son yıllarda hayatımızın tam da ortasında olan bir gerçek. Çünkü çevremizde ...

Devamını Oku

Teknolojinin Eğitime Etkisi Nelerdir?

Teknolojinin eğitime etkisi kişiden kişiye göre farklılıklar gösterse de kolektif açıdan değerlendirilmesi daha doğru bir yaklaşım

Devamını Oku

Dünyada Uzaktan Eğitim Durumu ve Bazı Etkileri

Dünyada uzaktan eğitim son yılların en köklü değişim örneklerinden biridir. Aslında küresel çapta yıllar içerisinde hayata geçirilebilecek

Devamını Oku

Online Derste Oyun Önerileri

Online derste oyun ve eğlenceli etkinlikler bir öğrencinin ihtiyaç duyduğu motivasyonun bir parçasıdır. Ders esnasında

Devamını Oku

Eğitim 5.0 Nedir? Ezbersiz Eğitim Sistemi

Eğitim 5.0 modeli kişinin kendi yetkinlikleri doğrultusunda hazırlanmış kişiye özel  eğitim anlayışını öncelemektedir. Eğitim 5.0

Devamını Oku

Hareketli Grafik (Motion Graphic) Tasarım Nedir?

Hareketli grafik adından anlaşılacağı üzere hareketli görsel tasarım demektir. Modellenen veya dijital ortamda bulunan görsellerin,

Devamını Oku

Topluluk Önünde Konuşma ve Yöntemleri Nelerdir?

Topluluk önünde konuşma yapmak gerek mesleki açıdan gerek ise eğitim-öğretim hayatında mutlaka karşı karşıya gelinen bir durumdur.

Devamını Oku

Bireysel Danışmanlık Nedir? Bireysel Danışman Ne Yapar?

Bireysel danışmanlık psikolojik ve duygusal etkenli hastalıkları konuşarak tedavi etme yöntemine dayanır. Bireysel danışmanlık alan

Devamını Oku

Human Design (İnsan Tasarımı) Kavramı Nedir?

Human design yani insan tasarımı kavramı oldukça derinlikli bir konudur. İnsan astrolojisinin temeli olan bu sistem, aslında kişinin benliğini keşfetmesi adına açılan bir kapıdır.

Devamını Oku

Hipnoterapi Nedir Kimler Yapar?

Hipnoterapi hipnoz esnasında uygulanan bir terapi ve tedavi türüdür. Tıbbi adı yönlendirilmiş hipnoz olarak da nitelenmektedir.

Devamını Oku

Psikolojinin Tanımı ve Konusu Nedir?

Psikoloji kelime anlamıyla ruh bilimi demektir. Ancak açılımı ve mahiyeti açısından daha farklı tanımlarla anılır. En genel tabir ise organizmanın

Devamını Oku

Sabun Nasıl Yapılır? Online Sabun Yapımı Eğitimi

Sabun yapımı her şeyin doğalını bulmakta zorlandığımız son yıllarda doğallık arayanlar için şahane bir aktivitedir. Aktivite olması, sıklıkla

Devamını Oku

Yemek Yapmak Nasıl Öğrenilir? Yemek Yapma Eğitimi

Yemek yapmak dünyanın en keyifli faaliyetlerindendir. Mutfağı asla sevmediğini söyleyenler bile mutlaka hayatlarının bir döneminde

Devamını Oku

Instagram Pazarlama Nasıl Yapılır? Online Instagram Pazarlama Eğitimi

Instagram pazarlama, yeni nesil bir reklamcılık anlayışıdır. 300 milyondan fazla kullanıcısı olan Instagram her geçen gün kullanıcı sayısını daha da arttırmaktadır.

Devamını Oku

Liderlik Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Liderlik vasfı, çok yönlü değerlendirilen bir kavramdır. Farklı alanlardaki bireyler için bu kavram farklı tanımlamalarla kullanılır.

Devamını Oku

Fransızca Nasıl Öğrenilir? Online Fransızca Eğitimi

Fransızca öğrenmek günümüzde oldukça rağbet görmektedir. Bu dilin öğrenmede popüler olması aslında anlaşılır nedenlere dayanır.

Devamını Oku

Excel Nedir? Online Excel Eğitimi Alma

Excel, tam ismiyle Microsoft Excel, Microsoft Office dahilinde olan bir programdır. Bir yazılım paketi kapsamında sunulan excel programının avantajı ve

Devamını Oku

Aromaterapi Nedir? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Aromaterapi, kadim zamanlardan bu yana kullanılan esansiyel yağlarla şifalanma yöntemidir. Bu yağlar çeşitli bitkilerin, yaprakları, kökleri ve tohumları gibi kısımlarından elde edilir.

Devamını Oku

Adobe Illustrator Nedir ve Ne için Kullanılır?

Adobe Illustrator Adobe firmasının geliştirdiği bir programdır. Vektörel tabanlı olması, grafik tasarımları ve çizgi hattı oluşturma detaylarında oldukça kolaylık sağlar.

Devamını Oku

Makine Öğrenimi Nedir? Makine Öğrenimi Size Ne Kazandırır?

Makine öğrenimi, son yıllarda oldukça sık başvurulan yapay zeka alanında uzmanlaşmayı konu alır.

Devamını Oku

Portre Yapma Nedir? Portre Çizim Tekniklerini Öğrenin

Portre yapımı tamamıyla bir görsel sanat dalına aittir. Hatta ortaya çıkan portrelerin bir sanat eseri olarak nitelenmesi son derece doğru olur.

Devamını Oku

Facebook Reklamları Nedir? Facebook Reklamları Eğitimi

Facebook reklamları, özetle, müşterinin ilgisini çekebilecek içeriklerin tamamının oluşturulup, siteye dikkatin yönlendirilmesi çalışmasını kapsar.

Devamını Oku

Astroloji Nedir? Online Astroloji Eğitimi

Astroloji, insanlık tarihi boyunca var olan kadim bir ilimdir. Ancak kökeni çok eski dönemlere dayandığı için birçok sırlarla doludur.

Devamını Oku

Dijital Çizim Nedir? Online Dijital Çizim Eğitimi

Dijital çizim günümüzde pek çok alanda kullanılan bir görsel tekniktir. Bilgisayar üzerinde yapılan çizimler, teknolojik görseller olduğu için dijital çizim ismini almıştır.

Devamını Oku

İşaret Dili Nedir? İşaret Dili Eğitmeni Olmak 

İşaret dili konuşma ve duyma yetisi olmayanların, kendi aralarında ya da onlarla iletişim kuracaklar için el hareketleriyle mimiklerin kullanımıdır.

Devamını Oku

İçerik Pazarlama Yöntemleri Nelerdir?

İçerik pazarlama temel hedefi açısından reklam amacı taşıyan bir tekniktir. İçerik pazarlama çalışmaları bilgilendirici, ilgi çekici ve fayda sağlayan içeriklerden oluşur.

Devamını Oku

Nörolinguistik Programlama (NLP) Nedir?

Nörolinguistik programlamanın en yaygın tanımı “subjektif deneyimlerin yapısının incelenmesi” olarak bilinir.

Devamını Oku

Karakter Tasarımı Nasıl Yapılır?

Karakter tasarımı animasyon ve çizgi filmlerin oluşturulmasındaki ana yapıtlardır.

Devamını Oku

Ses Terapisi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Ses terapisi, sesini yüksek tempoda kullanan kişilerin ses yapılarının bozulmaması ya da bozulması halinde sağlığına kavuşturmak için uygulanan bir terapi türüdür.

Devamını Oku

SAP Nedir? Ne için Kullanılır?

SAP, internet ağları üzerinde entegre çalışmaların yapılması ve online dünya bazındaki işler üzerinde yenilikler oluşturmak için kullanılır.

Devamını Oku

Ağ Güvenliği Nedir? Ağ Güvenliği Eğitmeni Nasıl Olunur?

Ağ güvenliği, dijital sahadaki ağ trafiğini kapsar. İnternet kullanımının hayatımızda büyük bir yere sahip olduğu düşünüldüğünde, güvenlik sisteminin yeride daha büyük bir önem kazanıyor.

Devamını Oku

Fitness Nedir? Nasıl Yapılır? Online Fitness Eğitimi

Fitness, formda olmak için yapılan bir spordur. Esasen sadece formda olmak ya da zayıflamak için yapılmaz.

Devamını Oku

E-Posta (E-Mail Marketing) Pazarlama

E-posta pazarlama mektuplaşmanın modern hali olan e-posta ile haberleşmenin dijital pazar kısmıdır. Bir haberleşme aracı olarak e-posta uygulaması; internet kullanımının artması, teknoloji ve dijital pazarlamanın gelişmesi ile farklı bir işlev kazanmıştır.

Devamını Oku

Grafik Tasarım Nedir? Grafikte Nelere Dikkat Edilmeli?

Grafik tasarım yetenek, üretim ve hayal gücünün birleşimi olarak fikir ve istenen mesajın verilmesi doğrultusunda teknolojinin kullanımıdır.

Devamını Oku

iOS Uygulama Geliştirme Nedir? Online iOS Uygulama Geliştirme Eğitimi

iOS uygulama geliştirme son yılların en popüler uzmanlık alanlarından birisidir. Apple markasının geliştirdiği iOS, mobil cihazlarda kullanılan işletim sistemidir.

Devamını Oku

Proje Yönetimi Nedir? Online Proje Yönetimi Eğitimi

Proje yönetimi proje üzerindeki çalışmalar ile hedefleri en iyi şekilde planlayıp sürecin kontrol altında tutulmasıdır.

Devamını Oku

Reklam Yazarlığı Nedir? Online Reklam Yazarlığı Eğitimi

Reklam yazarlığı mesleği oldukça ayrıntılı bir tanıma sahiptir. Ancak en önemli nokta, reklam yazarlığı yapacak kişinin iyi bir reklam yazarı statüsünde olabilmesi için hayal gücü ve üretkenliği yüksek olmalıdır.

Devamını Oku

Dans Türleri Nelerdir? Online Dans Eğitimi

Dans türleri aslına bakıldığında yalnızca hareket etmek ve ritim tutmaktan öte bir yaşam biçimidir.

Devamını Oku

Mindfulness Nedir? Online Mindfulness Eğitimi

Mindfulness, kelime anlamı olarak bilinçli farkındalık olarak tanımlanan ve geliştirilebilir bir yönetim biçimi olarak karşımıza çıkan deneyimsel bir yaklaşımdır.

Devamını Oku

3D Modelleme Nedir? Online 3D Modelleme Eğitimi

Bir nesne ya da insanın 3 boyutlu bir şekilde ve bütün yüzeyleriyle çiziminin yapılması 3D modelleme için en doğru tanımdır.

Devamını Oku

Duygusal Zeka Nedir? Online Duygusal Zeka Eğitimi

Duygusal zeka olarak dilimize geçen tanım iletişim kabiliyetleri ve insanları etkileme sanatı ile davranışları konu almaktadır.

Devamını Oku

Photoshop Nedir? Online Photoshop Eğitimi

Photoshop denince akla ilk olarak inceltme ve boy uzatma gibi kısır bilgiler gelebilir. Ancak bu sistem çok daha fazlasını yapabilme yetkinliğinde tasarlanmıştır.

Devamını Oku

Masaj Ne İşe Yarar? Online Masaj Eğitimi

Masaj yalnızca keyif almak ya da bir aktivite şeklinde yapılan bir uygulama değildir. Pek çok insan gevşemek, rahatlamak ya da kozmetik faydaları nedeniyle masaj yaptırsa da çok daha derinlikli bir yöntem olduğunu ifade etmek gerekir.

Devamını Oku

SEO Nedir? Online SEO Eğitimi

SEO basit tanımı ile arama motoru optimizasyonu olarak bilinmektedir. Burada asıl olan ve hedeflenen amaç optimize edilecek verilerin görünürlüğünü arttırmaktır.

Devamını Oku

Hızlı Okuma Nedir? Online Hızlı Okuma Eğitimi

Hızlı okuma son yıllarda oldukça yaygınlaşan bir tekniktir. Bu teknik hem kişisel anlamda hem de akademik kariyer noktasında kişilere büyük başarılar kazandıracak bir yöntemdir.

Devamını Oku

Dijital Pazarlama Nedir? Online Dijital Pazarlama Eğitimi

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve online işlemlerin her alanda yaygınlaşması dijital pazarlama sahasını da bir hayli hareketlendirmiştir.

Devamını Oku

Wordpress Nedir? Online Wordpress Eğitimi

Wordpress, zorlayıcı ve teferruatlı site kurma ve yönetme mecburiyetlerine gerek kalmadan bir web sitesi açmak için kolaylıklar sunar.

Devamını Oku

Google Ads (Adsense) Nedir?

Bir web sitesi sahibi olarak, web sitenize reklam almak ve bununla gelir elde etmek için Google Ads’i kullanabilirsiniz.

Devamını Oku

Etik Hackleme Nedir? Online Etik Hacker Eğitimi

1960 yıllarında MIT alt tabanında kullanılmak üzere geliştirilmiş olan hacker tanımı günümüzde çok daha farklı güncellemeler ile kullanılır hale gelmiştir.

Devamını Oku

Meditasyon Nedir? Nasıl Yapılır?

Meditasyon: İnsanoğlunun varoluşundan uzaklaşma sürecinde yaşadığı problemleri çözmek için kendini, kendine daha yakın hissetmek amacıyla dinlediği ve bu dinleme sürecini bir takım fiziksel ve zihinsel davranışlarla desteklediği, yaşam kalitesini arttırmak amacıyla belirli rutinlerle tekrarladığı düşünmeyi destekleyici bir davranıştır.

Devamını Oku

Algoritmik Trade Nedir? Online Algoritmik Trade Eğitimi

Algoritma terimi çözüme ulaştırılması gereken bir problemin baştan sona doğru orantılı olarak mantık sıralamasını baz alıp çözüm işlemine ulaştıran hesaplamalar silsilesidir.

Devamını Oku

Dijital Kütüphane Nedir? Dijital Kütüphane İçeriği ve Katkıları

İnternet kullanımının günümüzde her alanda ne denli ivme kazandığının hepimiz farkındayız.

Devamını Oku

İçerik Pazarlama Eğitimi

İçerik pazarlama, okuyucuları müşteriye, müşterileri sürekli alıcı statüsüne getirme tekniğidir.

Devamını Oku

Ütopyalı bir lezzet: Ekşi mayalı ekmek tarifi

Ekşi mayalı ekmek, biz şehirlilerin özendiği, fırından ya da marketlerden alıp tatmin olmadığı, sadece babaannelerin yapabileceğini düşündüğümüz bir özellik, imkânsız bir lezzet gibi.

Devamını Oku

Sağlık Koçluğu Nedir? Online Sağlık Koçluğu Eğitimi

Sağlık koçluğu, kişilerin ruhsal ve bedensel sağlığını bir bütün halde algılayıp bu yönde yaklaşım sergileyen bir hizmettir.

Devamını Oku

Android Geliştirme Nedir? Android Mobil Uygulama Geliştirme Eğitimi

Teknolojinin ilerlemesi neticesinde artan mobil cihaz kullanımı, aynı zamanda mobil uygulama ve oyunların da sürekli gelişip çoğalmasını sağlamaktadır.

Devamını Oku

Edubook İle Online İngilizce Öğrenmek

Edubook çeşitli konularda ve alanlarda kendini geliştirmiş eğitmenlerin, dijital materyallerini hazırladıkları ve satışa sundukları online eğitim veren bir platformdur.

Devamını Oku

Amazon FBA Nedir? Satış Süreci ve Planlama Eğitimi

E-ticaret sektörünün günümüzde ne denli popülarite kazanmış olduğu herkes tarafından bilinir.

Devamını Oku

Oyun Geliştirme ve Temel Bilgi Online Dersleri

Oyun geliştirme kursları, işinde uzman ve anlatıcılık yetisi olan profesyonel bir eğitmen kadrosuyla sitemizde ilgililerine hizmet verir. Uzaktan eğitimde eğitmenler mesleklerini yapıp ücret alırken, kursiyerler de de kendilerini geliştirip hem oyunlar üretir hem de eğitmen olabilirler.

Devamını Oku

Web Geliştirme Nedir? Web Geliştirme Eğitimi

Web geliştirme nedir sorusunu yanıtını özet halde açıklayacak olursak, internet üzerinde bulunan web siteleri ya da web sayfalarının yazılım ve geliştirme süreci olarak ifade edebiliriz.

Devamını Oku

Veri Bilimi Eğitimi Nedir?

Veri bilimi hızla gelişen ve gün geçtikçe daha fazla kişinin çalıştığı bir bilim dalı olmaktadır.

Devamını Oku

Python Programlama Dili Nedir?

Python bir programlama dilidir. Örneğin, bir mobil ya da masaüstü uygulama yaparken kod yazılması gerekmektedir.

Devamını Oku

Edubook ile Yoga Eğitimleri

Şayet yoga eğitmeni iseniz edubookta yoga eğitim videolarınızı hazırlayarak pek çok insana ulaşabilirsiniz.

Devamını Oku

Dijital Fotoğrafçılığa Başlamak

Fotoğraf çekmeyi seviyor ve bundan oldukça büyük bir hoşnutluk duyuyorsanız Edubookta dijital fotoğraf eğitmeni olabilirsiniz.

Devamını Oku

Pilates Yapmanın Faydaları

Spor yapmak bizlere kendimizi iyi hissettiren gün içinde bizi zinde tutan bir aktivitedir.

Devamını Oku

Dijital Kitaplardan Nasıl Ek Gelir Elde Edilebilir?

Edubook, bünyesinde bulunan eğitmenlerin sağladığı dijital kitap ile ek gelir elde etmesine imkan tanımaktadır.

Devamını Oku

Emlak Yatırım Kursu Nasıl Alınır?

Edubookta emlak yatırım eğitimi ile kurs alınabilmektedir. Sistemde bulunan eğitime katılım sağlanarak emlak yatırımlarına nereden başlanması gerektiği anında öğrenilebilir.

Devamını Oku

Edubook İle Öğrenmek ve Öğretmek Çok Kolay!

Teknolojinin gelişmesi şüphesiz ki öğrenme biçimlerine de etki ediyor. Son birkaç yılda daha çok ön plana çıkan öğrenme modelleri ile öğrenciler ve bilgi edinmek isteyen kişiler kendilerine uygun öğrenme biçimini seçerek

Devamını Oku

Uzaktan Eğitim Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Uzaktan eğitim, bizler için bir fırsat mı, uzaktan eğitim nasıl çalışır? Bu yeni model sistem kafalarda oluşan bu sorularla birlikte geldi.

Devamını Oku

Edubook ile Online Eğitim

Edubook ile online eğitimi desteklemeye hazır mısınız? Evet, dediğinizi duyar gibiyiz. O halde gelin birlikte online eğitim ile canlanan dersler, gamification, ters yüz öğrenmenin ne olduğunu ve bunların faydalarını keşfetmeye başlayalım.

Devamını Oku

Eğitim 4.0 Başladı

Eğitim, insanlarda istendik davranışlar meydana getirmektir. Dolayısıyla eğitim her döneme göre farklılıklar ortaya koyar.

Devamını Oku

A contract has been signed between Royal Crown

TEST

Devamını Oku

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.