Android Geliştirme Nedir? Android Mobil Uygulama Geliştirme Eğitimi

Teknolojinin ilerlemesi neticesinde artan mobil cihaz kullanımı, aynı zamanda mobil uygulama ve oyunların da sürekli gelişip çoğalmasını sağlamaktadır.

Teknolojinin ilerlemesi neticesinde artan mobil cihaz kullanımı, aynı zamanda mobil uygulama ve oyunların da sürekli gelişip çoğalmasını sağlamaktadır. Birtakım komut ve ayarlar sağlanarak, android mobil geliştirme dili tercih edilir. Mobil uygulama ve uygulamanın yazılımını geliştirmeye olanak tanıyan sistem android programlama dili olarak tanımlanır. Bugün, eğitimi alınarak üzerinde profesyonelleştirilmiş mobil uygulamalar üretip piyasada etkin bir biçimde yer almak istiyorsanız bunun bitimsiz bir yol olduğunu ifade etmek gerekir. Zira alışverişten oyuna pek çok alanda hayatlarımızda yer edinmiş olan mobil uygulamalar, android mobil uygulama yazılımları ile sınırsızca
çoğaltılabilir.

Android Programlama Dili Tercihi Ne Yönde Olmalıdır?

Android uygulama geliştirme dilleri öncelikle uygulamanın niteliği belirlenip ardından buna göre kodlanır. Mobil uygulama geliştirmenin çeşitli türleri bulunur.

Yerel (Native) Mobil Uygulamalar

Telefonların GPS, kamera ve diğer gelişmeye açık olan uygulamaları yerel mobil uygulamalara örnek gösterilebilir. C+++, Java ve HTML gibi mobil uygulama dilleri bu türler için uygun programlamalardan yalnızca birkaç tanesidir.

Platformlar Arası Yerel Mobil Uygulamalar

Daha çok işletme ve şirketler tarafından tercih edilen çoklu android programlama dili olarak da bilinen yazılım uygulaması, yine bilirkişiler tarafından hayata geçirilmektedir. Javascript gibi kapsamlı uygulamalar alışveriş sitesi veya sanal gerçekliğin oluşturulması gereken tüm uygulamalarda tercih edilen andorid geliştirme dillerindendir.

Hibrit (Karma) Mobil Uygulamalar

Hibrit uygulama pratik ve hızlı bir şekilde geliştirilip dönüştürülmeye uygun olan bir mobil uygulama türüdür. Pek çok programlama dilinin kullanımına uygun olan bu tür uygulama yerli ya da yabancı fark etmeksizin tüm platformalar için geliştirilebilir niteliktedir. Bu gibi melez uygulamalar oluşturmak için android mobil uygulama geliştirme dilleri arasından tercih yapılabilecek alternatifler çok olacaktır.

PWA (Progressive Web App) Mobil Uygulamalar

Türkçesi aşamalı web uygulamaları olan PWA uygulaması, aynı anda erişime uygun halde bulunan aplikasyonlar için harika bir seçenektir. Örneğin; PC üzerinden giriş yapılan bir web sitesi mobil tarayıcıdaki görünümü ile aynı noktada kişiye hitap edebilir. Bu uygulama için de en eski android geliştirme dillerinde en güncel olanlarına kadar birçok programlama dili kullanılabilmektedir.

Edubook sitesinden alacağınız kapsamlı ve içeriği zengin eğitimlerle siz de birer mobil uygulama geliştirme uzmanı olabilirsiniz. Şayet bu alanda uzmanlığınız varsa bilgi ve birikiminizi öğrencilerle online eğitimler dahilinde paylaşıp gelir elde etme imkanına erişebilirsiniz.

Online Android Geliştirme Eğitimi

Online android geliştirme eğitimi günümüzde özel kurslar ile çok daha cazip bir hale gelmiştir. Edubook.com bu noktada, alanında seçilmiş profesyonel eğitmenler eşliğinde ilgililerine dersler ve eğitim belgeleri verir. Temel bilgilerden, uygulamalı anlatıma kadar geniş perspektifle android geliştirmenin tüm inceliklerini öğrenmiş olursunuz. Üstelik ücretsiz kayıt olup bu büyülü bilgi dünyasına dahil olmanız mümkündür.

Android Mobil Uygulama Geliştirme Eğitmenleri

Mobil uygulama geliştirmede en verimli ve hızlı sonucu almak için ciddi bir bilgi edinmiş olmak gerekir. Çünkü en doğru programlama dili ve mobil uygulama çeşitleri tamamen deneyim sahibi kişilerin yapabileceği kodlamalardır. Sitemizdeki bahsi geçen eğitimlerden yararlanmak için kaliteli içeriklerin tamamını sunan eğitmen kadromuz ile sizler de birer eğitmen olma mertebesinde donanıma sahip olabilirsiniz.

Android mobil uygulama geliştirme eğitmeni olmak için; https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen-basvuru adresinden ücretsiz olarak kayıt açıp
eğitim videolarınızı yüklemeye başlayabilirsiniz. Ayrıca kendi edubooklarınızı hazırlayabilirsiniz. Böylece bilgilerinizi eğitim almak isteyen kişilere de aktarıp pek çok insanın bilgi edinmesine katkı sağlamış olursunuz. Online android mobil uygulama geliştirme derslerinden aktif olarak yararlanabilmek isteyenler ile eğitmenlerin buluşma noktası olan Edubook her zaman sizinle.

 

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.