3D Modelleme Nedir? Online 3D Modelleme Eğitimi

Bir nesne ya da insanın 3 boyutlu bir şekilde ve bütün yüzeyleriyle çiziminin yapılması 3D modelleme için en doğru tanımdır.

3D Modelleme Nedir?

Bir nesne ya da insanın 3 boyutlu bir şekilde ve bütün yüzeyleriyle çiziminin yapılması 3D modelleme için en doğru tanımdır. Matematiksel ve daha somut bir ifade ile canlı yahut cansız herhangi bir cismin görüntüsünün, bilgisayar programlarıyla oluşturulması 3D modelleme tekniğiyle mümkündür. Ürünlerin yalnızca katalog ya da dijital ortamlarda kullanılmak üzere modellenmesi yapılmaz. Aynı zamanda tasarlanan 3D obje ve varlık 3D yazıcılar aracılığı ile fiziksel bir görünüm verilip nesnel hale getirilebilir.
Günümüzde hemen her alanda kullanılan, birçok ürünün sunum ve tanıtım aşamasının bir parçası olan 3D modelleme tasarımı oldukça bilgi gerektirmektedir. Bunun için hazırlanan eğitim programları, videolar ve ayrıca teknik anlatılar işte yükselmek için harika birer fırsattır. Ancak burada seçici olmak ve eğitim alınacak mercileri doğru belirlemek nitelikli bir eğitim alabilmek adına mühimdir. Online 3D modelleme eğitimi bu noktada hem avantajlı hem de kısa zamanda yol kat ettirecek konu başlıklarını tüm ayrıntıları ile sunmaktadır.

3D Modelleme Tasarım ve Teknikleri

3D modelleme birkaç varyasyon ve farklı yöntemler ile yapılabilir. Tasarlanacak obje geometrik olarak hazırlanıp, adeta bir heykeltıraş çalışmasıyla somutlaştırır. Bu tam olarak 3D modellemedir. 3D tasarım ise, istenen parçanın epey çeşitli kullanım alanları olan ve her bir köşenin rakamsal hesaplamalarının yapılmasıyla önce bilgisayar üzerinde çiziminin yapılmasıdır. Nesnenin ebadı veya kullanımı alanı fark etmeksizin istenen her ürün tasarlanabilir. Dilenirse online ağlarda ya da network sahalarında istendiği şekilde sergilenebilir.
Birebir ya da uzaktan eğitimlerin tamamında 3D Modelleme ile ilgili kariyer sahibi olmak isteyen kişiler kursiyerlerdir. Görsel hitabetten ürünün gerçekçilik ya da animasyon havasında bir görünümde olmasına kadar pek çok ayrıntının teknik bilgileri 3D Modelleme eğitimlerde öğretilir.

3D Modelleme Kurs ve Eğitimleri

Online 3D modelleme eğitimi online eğitimler arasında en çok talep gören kurslardandır. Çünkü teknolojik imkan ve gelişmelerin birer getirisi olarak dijital ortamlarda yapılan satışlar oldukça hatırı sayılır boyutlardadır. Sıfırdan ürün üretmek, model bazında var olan ürünün sergilenecek görselini hazırlamak ya da var olan objeyi istenen formatta modelleyip farklı bir prototip haline getirmek bu teknikleri bilmekle mümkündür.
3D modelleme eğitimi almak için Edubook’a ücretsiz kayıt olma fırsatından yararlanabilirsiniz. Deneyimli eğitmenler ve eğitici videolar ile dersler eşliğinde müfredata uygun eğitim programlarına katılabilirsiniz. Bu sayede siz de birer eğitmen olacak düzeyde bilgi ve yaptığınız pratikler ile deneyim edinmiş olursunuz.

3D Modelleme Eğitmenler

Özellikle son yıllarda hemen her iş için internet kullanımına uygun pazarlama stratejilerinin oluşturulması 3D modelleme katkısıyla gelişmiştir. Çünkü bu tasarım ve teknik çerçevesinde hem nesnelerin fotoğraf çekilerek sunumunun yapılması tarih olmuş hem de kısa zamanda somut bir hal alması mümkün olmuştur.
Kişiler kendi iş sahalarında iştigal ettikleri ürünlerin görselleştirilmesi adına ya da herhangi bir ajans bazında çalışmalar yapabilmesi için 3D modelleme büyük bir yere sahiptir. İşte bu sebep doğrultusunda online eğitimlerin zamandan kazandırıp kısa sürede tecrübeli birer tasarım uzmanı yetiştirmesi hedeflenir.
Adobe, Photoshop, İllustrator, Corel Draw gibi pek çok geniş çaplı öğretiler bu derslerin konusudur. Siz de uzmanlaşmak ve işinde tanınmış bir meslek erbabı olmak istiyorsanız bize katılın. Şayet siz bir 3D modelleme eğitmeni iseniz Edubooklarınızı hazırlayıp zaman kaybetmeden sitemize yükleyebilirsiniz. Hem ek gelir elde edebilir hem de popülaritenizi arttırabilirsiniz. Eğitmen olmak için http://https://www.edubook.com.tr/tr/egitmen-basvuru bağlantısından ücretsiz kayıt yaptırabilirsiniz. Edubook her zaman yanınızdadır.

İlgili Yazı Dijtal Çizim Nedir? Online Dijital Çizim Eğitimi

İlgili Yazı Human Design (İnsan Tasarımı) Kavramı Nedir?

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.