Dijital Eğitim Nedir?

Dijital Eğitim Nedir?

 İleri teknoloji ürünü bir eğitim platformu olan Edubook platformunda, anaokulundan, hazırlık sınıfına, bütün sınıf ders destek programları ve digital eğitim ürünleri bulunmaktadır.

Edubook, eğitim alanında profesyonellik geliştiren öğretmenlerin dijital üretimlerini hazırlayıp satışa sunabileceği bir platformdur. Edubook sisteminde üretimlerini satışa sunabileceği gibi eğitim programı içinde kendini geliştirmeye de devam edebilme olanağı vermektedir. Edubook eğitim platformunda web 2.0 – h5p appletleri aracılığıyla üretilen eğitim videolarını görebilirsiniz.

 Kendi Edubook eserinizi hazırlayarak hedef kitlenize iletmek istediğiniz mesajı güvenle iletebilirsiniz. Kolaylıkla kayıt edebileceğiniz içerikleriniz saniyeler içinde etkileşime girecektir. Eğitim sistemi içinde yeni nesil dijital sistemlere her geçen gün yeni kanallar ilave edilmektedir. Güvenilir kaynaklarla iletişim kurarak yanlış yönlendirmelerden çocuklarınızı uzak tutabilirsiniz.

 Edubook Ne Demektir?

 Bir eğitim ve paylaşım platformudur. Edubook, yüksek eğitimli öğretmenlerin dijital üretimlerini satışa sunarak hem kazanç sağlayıp hem de eğitim alabilmesini sağlamaktadır. Digital eğitim platformları arasında ilk sıraya yerleşen Edubook yeni nesil eğitim alanıdır. Edubook bünyesinde;

Meslek uzmanları içeriklerini satışa sunabilir, farklı konularda eğitim alabilir.

Edubook eğitim ürünleri arasında videolar, dijital içerikler bulunmaktadır.

K8- K12 kategorileri için Öğretmenler her sınıfa uygun Edubook hazırlayabilir satışa sunabilir.

Hobi meraklıları da ilgi alanına göre digital eğitim üretimi yaparak kazanç elde edebileceklerdir.

Yine Üniversiteler, kendi eğitim alanında bulunan ders materyallerini Edubook şeklinde hazırlayıp satışa sunabileceklerdir.

Mesela; Bir matematik öğretmeni, ondalık sayılar hakkında hazırladığı Edubook ürününü satışa sunabilir. Okullar Edubook kütüphanesi hazırlayarak öğrencilerine sunabilirler. Eğitimci ve öğrenci ilişkilerini düzenleyen, çocuğa özgüven kazandıran etkin içeriklerden siz de yararlanabilirsiniz.

 Edubook Siteminde Neler Var?

 İleri teknoloji ürünü bir eğitim platformu olan Edubook platformunda, anaokulundan, hazırlık sınıfına, bütün sınıf ders destek programları ve digital eğitim ürünleri bulunmaktadır. Sıralamak gerekirse;

Sunum içerikleri,

Öğretim ve Akademik üretimler,

E-Kitaplar,

Sınava hazırlık videoları,

 Öğretmen Web 2.0 ürünleri,

Ofis verimliliğini artıran içerikler,

BT ve yazılım geliştirme,

Tasarım,

Kişisel gelişim ve dönüşüm ürünleri, 
Müzik, 
Yaşam tarzı ve Pazarlama eğitimleri bulunmaktadır. Edubook ürünlerinizi istediğiniz anda satışa sunabilir maddi kazanç sağlayabilirsiniz. Bu konuda bilgi ve destek adresi olarak www.edubook.com.tr/ sizin için açık bulunmaktadır. Anaokulundan başlayan eğitim süreçleri 12. sınıfa kadar devam etmektedir. Sizin alanınız hangisi olursa olsun dijital üretim Edubook hazırlayıp satışa sunabilirsiniz.

Edubook’ta Kayıp Yok!

 Edubook, sistemi içinde kayıp olmayıp herkesin kazanacağı bir digital eğitim programıdır. Firmanız, okulunuz, mesleğiniz hatta hobi alanınızda üretim yaparak satabilirsiniz. Aynı zamanda sistem içinde arzu ettiğiniz konuda kendinizi geliştirmeye devam edebilirsiniz. Edubook’ larınızı hedef kitlenize dijital platformlardan ileterek ticari hareketlerinizi de yükseltebilirsiniz.

 İster oyun yazılım programı, ister kişisel gelişim konusunda digital eğitim içeriği hazırlayabilirsiniz. Edubook programı sayesinde maddi manevi kazanan olabilirsiniz. İster iş ister özel hayatınızda büyük yarar sağlayacak dijital eğitim olanağından siz de faydalanabilirsiniz. Örnek;

 1. Edubook’ lar arasında Excel formülleri, bilgisi ve önemli özelliklerini öğrenerek hayatınıza artı değer katabilirsiniz. Microsoft Excel Edubook sayesinde formüller ve fonksiyonlarını öğrenerek zamanınızı verimli ve etkin kullanmayı öğrenebilirsiniz.

 2. Eğitim Lideri ve Yedi Özelliği Konulu Edubook’ta; Kendini ve kurumunu geliştirmeyi ilke edinen eğitim liderinin özellikleri sıralanıyor. İşbirliği anlayışıyla karar ve sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Edubook platformu üyeleri için hem gelir getiren bir iş alanı hem de kendisini geliştirebileceği eğitim alanıdır.

 Edubook Ne İşe Yarar?

 Edubook üretimi, iş ve meslek alnınızda sizi tanıtan reklam ve tanıtım ürününüz olacaktır. Hangi konuda yetkinliğiniz var ise o konuda digital eğitim üretimi yapabilirsiniz. Aynı zamanda eksiğiniz olduğunu hissettiğiniz alanda eğitim alabilirsiniz. Edubook yeni nesil E-Kitap olarak cüssesinden büyük işlev görmektedir.

 Üreticiden son kullanıcıya saniyeler içinde ulaşabilme özelliğine sahiptir. Edubook ürünleriniz, iş hayatında iletişim konulu olabilir. Ders sunumları, müzik, matematik, Din Kültürü ve Ahlak gibi sayısız alanda olabilir. Yabancı dil eğitim içerikleri, tarih, coğrafya, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya ya da rehberlik konulu olabilir.

 Ürettiğiniz tüm içerikleri satışa sunarak hem eğitim açığına katkı sunar hem de ekonomik kazanç sağlayabilirsiniz. Edubook ya da E-Kitap gelir aracı olabileceği gibi etkin bir reklam ve tanıtım ürünü de olabilmektedir. Siz de vakit kaybetmeden ürünlerinizi geliştirerek sisteme ekleyebilir satış yapabilirsiniz. Edubook platformuna www.edubook.com.tr adresine giriş yaparak kolaylıkla üye olabilirsiniz

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır. Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır.

Dijital kütüphane, kaynakların tamamının internet ortamında sunulduğu ve bilgisayar ya da cep telefonuyla rahatlıkla tüm kaynaklara ulaşılabilen bir ağ ortamıdır.

Büyük kütüphanelerin bazıları çok daha geniş kitlelere fayda sağlayabilmek adına kütüphanede yer alan kaynakları dijital ortama da açmıştır. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygındır. Dijital kütüphanelerin çoğalmasıyla birlikte sosyal medyada dijital kütüphane nedir sorusu epey yaygın bir şekilde sorulmaya başlandı. Dijital kütüphaneler, fiziksel kütüphanelerin dijital ortama taşınmış halidir. Bu durumun pek çok avantajı vardır ve artık tüm dünyada kütüphaneler yavaş yavaş dijital ortama aktarılmaya başlanmaktadır. Bu sayede herkes her türlü kaynağa bulunduğu yerden erişebilmektedir.

Dijital kütüphanelerin insanlara sunduğu oldukça büyük faydalar da vardır. Bu faydalardan ilki zaman ve yer kavramının ortadan kaldırılmasıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar ve saat kaç olursa olsun tüm kaynaklara dijital ortamdan erişebilmektedir. Bu durum da dijital kütüphanelerin bu kadar sevilmesinde ve kullanılmasındaki en büyük faktörlerden biridir. Dijital kütüphanelerin öğrenciler ve pek çok kişi tarafından kullanılmasının en büyük sebeplerinden bir diğeri de tüm kaynakların rahatlıkla bulunabilmesidir. Bazı durumlarda pek çok kişi kütüphanede saatlerce kaynak aramıştır, bu durum dijital kütüphanelerin gelişiyle birlikte rafa kaldırılıyor. Aranılan kaynaklar dijital kütüphanelerin arama bölümü sayesinde saniyeler içerisinde okuyucuyla buluşabiliyor.

Dijital Kütüphane Ne İşe Yarar?

Dijital kütüphaneyle birlikte fiziksel sınırların kalktığını söylemek mümkündür. Hiçbir sınır olmaksızın, açılış-kapanış saati olmaksızın istenilen kaynaklara 7/24 erişebilmek artık dijital kütüphaneler sayesinde mümkündür. Okuyucular kütüphaneye gitmek zorunda kalmadan istediği kaynağa rahatça ulaşabilir ve okuyabilir. Dijital kütüphaneler yalnızca bulunulan ülkedeki kişiler tarafından değil tüm dünya tarafından kullanılabilir. Dijital kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla birlikte çok fazla dijital kütüphane ne işe yarar sorusu sorulmaya başlandı. Bunun en büyük cevabı ise fiziksel sınırların kalkmasıdır. Bugün Finlandiya’daki bir kişi Amerika’daki bir dijital kütüphaneye erişebildiği gibi Türkiye’deki bir kişi de tüm dünya ülkelerinde yayınlanan dijital kütüphanelere rahatlıkla erişebilir ve kaynakların tamamını istediği zaman okuyabilir. Bu sebeple dijital kütüphaneler oldukça yaygındır.

Dijital kütüphanelerin çoklu erişim sunması da oldukça mühimdir. Kütüphanelerde bir kitap doğal olarak yalnızca bir kişi tarafından okunabilirken çoklu erişim sayesinde dijital kütüphanelerde durum tam tersidir. Kitaplar aynı anda pek çok kişi tarafından okunabilmektedir. Bu sayede aynı kaynaktan aynı anda birden fazla okuyucunun yararlanması mümkün hale gelmiştir. Dijital kütüphanelerin bu denli yaygınlaşmasındaki en büyük avantajlardan biri de düşük masraflı olmasıdır. Konvansiyonel kütüphaneler kira, giderler ve bilimum masraflar sebebiyle oldukça büyük bir yük altındayken dijital kütüphanelerin yıllık giderleri son derece azdır. Bu sebeple pek çok kütüphane dijital kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen yıllarda bu kütüphanelerdeki sayının artması bekleniyor.

Neden Dijital Kütüphane Kullanılmalı?

Dijital kütüphane kullanmak için pek çok sebep vardır ancak bu sebepler arasından bazıları insanlar için oldukça önemlidir. Dijital kütüphane kullanma sebepleri, pek çok kişi için farklılık gösterse de insanların bazı sebeplerde ortak kümede buluştuğunu görebilmek mümkündür. Bunlardan ilki dijital kütüphanelerde hiçbir şekilde kaynak sıkıntısı yaşanmamasıdır. Klasik kütüphanelerde pek çok kişinin başına geldiği gibi okunmak istenen bazı kitaplar ve kaynaklar o an başkası tarafından ödünç alınmış olabilir. Bu tip durumlar dijital kütüphanelerde karşılaşılmayacak durumlardır. Aynı kaynağı birden fazla kişi aynı anda okuyabilir ve bu dijital kütüphanelerin tercih edilmesindeki en büyük sebepler arasında yer almaktadır.

Dijital kütüphane kullanımının bu denli yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Yalnızca herkesin elinde bulunan bir akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayar sayesinde kütüphanelerin tüm kaynaklarına erişebilmek ve bu kaynakları sınırsız bir şekilde kullanabilmek okuyucular arasında büyük bir heyecana da vesile olmuştur. Bu sebeple pek çok okuyucu dijital kütüphaneleri deneyimlemeye başladı. Dijital kütüphanelerin kullanımının yaygın olmasındaki bir diğer etken de elbette ki kaynaklara istenilen zamanda ulaşılabilmesidir. Kaynaklar 7 gün 24 saat okuyucuların kullanabilmesi için açık durumdadır. Bu, konvansiyonel kütüphanelerde okuyucuların en sık dert yandığı durumlardan biridir. Bazı kütüphaneler gece de açıktır fakat bu kütüphaneler arasında çok yaygın olmadığı için kaynak bulma sıkıntısı yaşanabilmektedir.